Hvad er assertionstraining?

Assertionstræning er et program, der skal udstyre en person med den viden og de teknikker, vedkommende skal bruge for at udtrykke sine synspunkter. Mange mennesker er under den opfattelse, at denne træning er for folk, der er reserverede eller generte, men assertionstræning kan hjælpe alle.

Hvad er assertionstraining?

Hvis du nogensinde har oplevet en følelse af, at det var forkert af dig at sige nej, eller at tage dit eget standpunkt, eller måske bare at fremkomme med det, du har at sige, ville denne træning kunne hjælpe dig. Et godt træningsprogram kan hjælpe dig med at forbedre din selvsikkerhed. Det kan lære dig at forsvare dig, når andre forsøger at manipulere dig. Det kan vise dig metoder til at udtrykke dine meninger med selvsikkerhed samt tackle meningsforskelle.

Formål med assertionstræning

Assertionstræningen har tre hovedmål, og du kan forvente, at en god assertionstræning vil lære dig følgende punkter:

Forskellen mellem selvhævdelse, aggression, passivitet

Det er almindeligt for folk at være bange for, at det vil blive opfattet som aggressivt at være mere selvhævdende. Dette får dem til at være mere indirekte i deres holdninger, forventninger og tanker. I træningen lærer du, at du kan få dine meninger hørt på en selvsikker måde og samtidig stadig være høflig.

At øge din viden om dine individuelle rettigheder

For at være mere selvbevidst tager det en forsætlig bevidsthed om dine egne rettigheder, og dette er et vigtigt punkt for selvhævdelse. Disse rettigheder omfatter retten til at afvise en anmodning uden at have det skidt med det, retten til at bede om det, du ønsker, og retten til at udtrykke dine følelser og meninger uden forbehold. Assertionstræning informerer dig om, hvor værdifulde disse rettigheder er, og hvordan du kan tage dem til dig.

At klare tvister og hvordan du får din mening hørt

Det kan stadig være svært at få dit budskab igennem og være selvhævdende, selvom du har en forbedret viden om din ret og ved, hvad det betyder at være selvhævdende, især hvis du er bange for konflikt. Denne træning vil vise dig, hvordan man griber det an og bruger færdigheder til at gøre kommunikationen mere selvsikker og nemmere. Du vil også lære at håndtere negative reaktioner, når eller hvis de sker.

Selvhævdelse er en vigtig færdighed, og med den rigtige træning kan du finde ud af, hvordan du kan være mere selvsikker i dine relationer, både personlige og faglige. Der er undersøgelser, der viser at personer, der har deltaget i assertionstræning har forbedret deres selvrespekt væsentligt, har stærkere samarbejdsrelationer med folk og en generelt højere livskvalitet. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken