Hvad er Børneyoga?

Yoga er en populær praksis, der er kommet i brug på verdensplan. Det er dybest set et system af øvelser, der fremmer kontrol over krop og sind. Børneyoga blev startet med det primære formål at hjælpe selv den yngre generation til at drage fordel af aktiviteten.

Hvad er Børneyoga?

Hvad er forskellen på voksenyoga og børneyoga?

Ifølge de seneste undersøgelser, byder børneyoga på en effektiv måde, at opbygge selvtillid på, og også integration af sund fysisk aktivitet ind i et menneskes liv. De yoga-sekvenser, der bruges i rutiner for voksne og børn varierer. I yoga for børn, er sessionerne kortere, og ekstreme yogastillinger bruges og øves ikke.

Børns behov og evner er ikke de samme som voksnes. Børneyoga er skræddersyet til at passe til den yngre generation. De almindelige typer af yoga for børn er Lyengar og Ashtanga.

Børneyoga bruger traditionen med stillinger, eller asana, der er baseret på planter og dyr. De almindelige stillinger omfatter slange, hund og træ asanas. I de fleste tilfælde kan barnet, efter vedkommende indtager en stilling, blive vejledt i visualisering, der er alderssvarende.

Hvordan gavner yoga børn?

Der er mange fordele ved børneyoga. En nylig undersøgelse viste, at det bidrager til at mindske risikoen for depression og angst hos børn. Den viste også, at det mindskede risikoen for fedme og den negative selvfølelse, der er forbundet med dette.

Folk, der passer på børn med handicap som autisme, har rapporteret, at yoga er effektiv som kombinationsbehandling. Selvom yoga anses for at være sikkert for de fleste børn, bør forældrene få godkendelse fra deres børnelæge. Der er nogle børn, man skal holde nærmere øje med end andre. Dette gælder i tilfælde, hvor et barn lider af en sygdomstilstand, såsom astma.

Det kan indarbejdes så tidligt som kort efter fødslen. En stor del af progressive daginstitutioner tilbyder undervisning til spædbørn, der fokuserer på musik og mimik. Udøvelse af simpel yoga hjælper koncentrationen. Et barn vil lære at sidde stille i adskillige minutter. Dette er en fordel, især i et barns børnehaveår. Klasserne er normalt centreret omkring kreativ bevægelse, som er mere afslappet i forhold til at følge en sekvens af stillinger.

Efterhånden som barnet bliver ældre og får mere erfaring, kan sessionerne gøres længere. Når de bliver teenagere kan der indføres mere komplekse asanas. Barnet vil med lethed være i stand til at vokse ind i overgangen til voksen yogapraksis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken