Hvad er depression og hvad kan du gøre ved det?

Tror du, at du lider af en depression? Hvis du gør, er der heldigvis masser af hjælp at hente. Med ca. 200.00 depressionsramte danskere p.t. og med eksperters forudsigelser om, at ca. 15% af alle danskere på et eller andet tidspunkt i deres liv vil få en depression, må depression siges at være en udbredt sygdom, der næsten kan kategoriseres som en folkesygdom.

Hvad er depression og hvad kan du gøre ved det?

Derfor er det også vigtigt at have nogle gode redskaber, så man bedre kan gribe situationen an, hvis man bliver ramt af en depression.

Hvorfor får man en depression?

Det kan til tider være svært at forstå, hvorfor depressionen rammer en. Derudover kan det være ubegribeligt frustrerende, at man ikke bare kan få den til at forsvinde. Årsagerne til, at man har fået en depression, kan være mange, og der kan både være psykologiske og biologiske faktorer, der spiller ind.

Som oftest er det ydre belastninger, såsom dødsfald i familien, konflikter og langvarig stress, der forårsager depressionen, men der kan også ligge mange andre ting bag. Hvis man som barn har oplevet omsorgssvigt, kan dette følge en i mange år og på et tidspunkt resultere i en depression.

Endvidere kan depression være arveligt, og man har derfor større risiko for at udvikle en depression, hvis der er andre i ens familie, der har lidt af depressioner. Desuden er der også visse medicinske præparater, såsom hormoner og blodtryksmedicin, der påvirker signalstofferne i hjernen og kan fremkalde en depression.

Kom ud af din depression

Der er mange forskellige tegn på depression, hvor de mest almindelige er, at man føler sig nedtrykt og trist til mode, eller slet ikke kan føle noget. Sidstnævnte er en følelse af, at alting er meningsløst, og at man ikke er i stand til at føle noget. Hvis du har disse symptomer, lider du muligvis af en depression i mildere eller sværere grad. Hvad enten man har en svær depression eller en mild depression, er det en god idé at søge hjælp til at blive kureret.

Der findes en lang række metoder, hvorpå man kan få hjælp til at komme ud af depressionens vold. En metode, der har vist sig at være yderst effektiv, er hypnose, hvor man eksempelvis ved hjælp af en lydbog får ændret sine tankemønstre.

En lydbog, der er værd at anbefale, er Malte Langes ”Kom ud af depression - fornyet glæde og overskud”. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken