Hvad er en depresion?

Har du nogensinde haft det som om, din verden faldt sammen omkring dig, med hver eneste bevægelse du foretog, og der var intet, du overhovedet kunne gøre for at lindre disse følelser?

Hvad er en depresion?

De fleste kender til en mild form for depresion

Hvis du følte det på denne måde og det varede i flere dage, så er det meget muligt at du er blevet ramt af et mildt tilfælde af depresion. Der er flere misforståelser forbundet med depresion, som ofte får  mennesker til at tro, at de symptomer på depresion de har, simpelthen er en følelse af uro, der vil forsvinde af sig selv. Desværre er dette ikke tilfældet for mange mennesker.

Desuden, hvis ens depresion ikke bliver håndteret korrekt, så kan det ende i en svær depresion, som kan være invaliderende og have dødelig udgang.

Depresion

Symptomer på depresion

Man kan have en følelse af træthed eller manglende energi, svært ved at koncentrere sig eller være fokusere i længere tid, faldende eller begrænset interesse i aktiviteter, der engang havde stor interesse for den enkelte, alvorlig vægtforøgelse eller stort vægttab og konstante tanker om selvmord eller selvskadende adfærd.

Selv om disse ikke er alle symptomer forbundet med depresion, dækker de over en stor del af nogle af de mest almindelige symptomer den enkelte kan udvise. Hvis disse symptomer fremkommer regelmæssigt eller konstant, på alle tider af døgnet eller ugedagen så er det sandsynligt at depresion er den rette diagnose.

Det er vigtigt at huske, at hvis nogen du elsker, har vist tegn på depresion eller er blevet diagnosticeret som deprimeret, så er det ikke noget man skal tage let på.

Alle forudsætninger som er forbundet med selvskade og selvmord bør overvejes nøje, så man er klar til enhvert tilfælde, da den enkelte ikke nødvendigvis er i stand til at reagere på alle af deres tanker og følelser. Der findes en række krise-linjer og psygologiske fagfolk, som er uddannet og klar til at hjælpe med bearbejdningen af de følelser, der er forbundet med depresion.

Derudover findes der en række populære produkter på markedet, som virkelig kan hjælpe en person til at lære at leve med og bearbejde deres depressive følelser og tanker.

Noget, man altid skal huske på, er, at depresion kan behandles i alle tilfælde, også selvom det er et alvorligt tilfælde - og alle fortjener at kunne leve livet fuldt ud, uden depresion.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken