Hvad er flyskræk og hvordan kommer du af med den?

Flyskræk er én af de mest forekommende typer af angst, da undersøgelser viser, at op mod 20 % af alle flypassagerer lider af flyskræk i mildere eller højere grad.

Hvad er flyskræk og hvordan kommer du af med den?

Flyskræk kan forekomme i forskellige grader, men vil altid være en belastning i en globaliseret verden, hvor flyrejser er blevet den hurtigste og billigste rejseform. Derfor vil det altid være godt givet ud at få behandlet sin flyskræk, hvad enten man lider af den i mildere eller højere grad.

Hvorfor forekommer flyskræk?

Flyskræk bunder dybt i menneskets natur. Men hvorfor lider vi så ikke alle sammen af det? Årsagen til det er, at nogle mennesker er bedre til at abstrahere fra den end andre.

Årsagen til flyskræk kan deles op i to dele, hvor alle mennesker som minimum har skænket den første del en tanke. Den første del er nemlig den rationelle, der siger, at det ikke er en god idé at sætte sig op i et fly, da det kan styrte ned, hvilket formentlig vil have dødelige konsekvenser til følge. Den næste del bunder i den menneskelige psyke, hvilket også gør, at den ofte er sværere at beskrive. Det er nemlig frygten for at miste kontrollen i uvante omgivelser.

Endvidere kan der også være et klaustrofobisk aspekt indblandet, da en flykabine ofte er forholdsvis lille og fyldt af mennesker.

Overvind din flyskræk

Flyskræk er en angstform, som du ofte ikke mærker til i din hverdag. Det kan dog have store konsekvenser for dig og din familie, når du skal ud at rejse, da din angst for at flyve her kan gøre, at I bliver begrænsede i jeres valg af rejsemål. Endvidere kan det være problematisk, hvis du har et arbejde, hvor det er nødvendigt at flyve.

Ligesom alle andre former for angst kan flyskræk selvfølgelig overvindes. Den kan dæmpes ved hjælp af nogle teknikker lige inden, man skal ud at flyve, men den kan også overvindes permanent. Da flyskræk ikke, ligesom de fleste andre former for angst, er noget man mærker til i sin hverdag, men kun når man skal ud at flyve, vil de fleste ikke bruge tid og penge på behandling, men hellere bide angsten i sig eller finde alternative rejseformer.

Der findes dog værktøjer, med hvilke du hurtigt og billigt kan komme din flyskræk til livs. Et anbefalelsesværdigt værktøj er lydbogen ”Overkom din flyskræk”, der med teknikker fra NLP-terapi ændrer dine tankemønstre, så din flyskræk kureres på 30 minutter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken