Hvad er frygt for at flyve?

Mange mennesker har en frygt for at flyve, som kan knyttes til en række alternative følelser og fornemmelser. Mens nogle mennesker kan opleve, at deres frygt faktisk ligger i den tanke, at dårlige ting afgjort kan opstå i sådanne situationer, når de befinder sig i et flyve-scenarie, betyder det ikke, at deres frygt ikke kan behandles og efterfølgende løses. Det betyder blot, at de underliggende problemer, der bidrager til ens flyskræk, skal behandles for at afhjælpe angsten for at flyve, som sådanne personer forsøger at klare på egen hånd. At leve i en verden, der regelmæssigt viser sådanne store mængder af negative nyheder og omtale ville efterlade hvem som helst i en tilstand af konstant terror, hvis de ikke lærer at prioritere de problemer, der så frit vises på tværs af de forskellige medier.

Hvad er frygt for at flyve?

Flyskræk er dybest set ubegrundet

Mens problemer vedrørende negative erfaringer med flyvning har berørt en række mennesker rundt omkring i verden, er de ikke så talrige, som man skulle forestille sig. Problemet er, at folk begynder at tro, at de dårlige erfaringer, der er forbundet med at flyve, forekommer oftere, end de rent faktisk gør, fordi kun de negative situationer vinder mediernes opmærksomhed.

De måder, hvorpå en person kunne lære at styre deres flyskræk, ville være at tage flere små skridt i retning af en generelt mere frygtløs måde at leve på. Endnu en stor del af flyveskræk er ofte forbundet med en almindelig frygt for højder. Mens denne frygt er meget mere overskuelig, er det stadig en frygt, der bør tages alvorligt og som muligvis kan være invaliderende, når den træder frem.

En måde at lære at overvinde denne frygt på, ville være langsomt at begynde at lægge pres på sig selv til at få adgang til højereliggende områder, samtidig med at fremlægge det rationale, at de ikke er faldet, og højst sandsynligt ikke vil falde, fra sådanne højder. Den enkelte vil begynde at bygge videre på overvindelsen af sådan frygt, for i sidste ende at få det invaliderende problem til at svinde væk.

Rationalisering kan dæmpe din flyskræk

At have en frygt for at flyve kan helt sikkert være et problem, især for de mennesker, der skal flyve regelmæssigt for at få adgang til forskellige områder i verden. Nøglen er at lære at rationalisere de statistikker, der er forbundet med flyvningsproblemer og anerkende, at disse problemer ikke sker hyppigt, på trods af mediernes dækning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken