Hvad er meditation?

Meditation er en teknik, som de færreste danskere har stiftet nærmere bekendtskab med. Kurven er dog opadgående, da meditation gør det muligt at opnå en dybere tilstand af ro og en udvidet bevidsthed – hvilket mange mennesker søger i en hverdag, der er præget af stress og jag.

Hvad er meditation?

Hvad er meditation?

Meditation forbindes ofte med et stereotypt billede af en eksotisk person siddende i skrædderstilling med begge hænder formet som et o.

Meditation er dog langt mere end dette, da det er et redskab, der kan fungerer som et fristed i nutidens stressede samfund og give din uendelige tankestrøm en pause.

Meditation er ofte forbundet med religiøse ritualer, hvilket kun til dels er rigtigt. Meditation bliver benyttet i mange især østerlandske religioner som ritualer, men mest af alt med henblik på effekten. De religiøse ritualer kan altså være bygget op omkring meditationen, men det vil altid være effekten af meditationen, der ligger bag. Det er denne effekt, som vi mennesker i vesten vil have stor gavn af.

Effekten af meditation

Listen over de positive effekter, meditation bringer med sig, er lang. De mest markante effekter, som du vil kunne mærke tydeligt i din hverdag, er, at du får et langt større overskud i hverdagen, og får evnen til at opnå fuldkommen ro og koble fuldstændigt af. Dette medfører en mindre stresset hverdag, hvor du får tid og ro til at nyde nuet.

Lær at meditere

Meditation bliver ofte ophøjet til noget, der er så godt som umuligt at opnå for et almindeligt menneske, der ikke har tid til at bruge flere timer på at øve sig dagligt. Denne opfattelse er dog forkert, da du sagtens kan få stor gavn af meditation uden at bruge dage på at sætte dig ind i teknikken.

Da meditation i princippet bare drejer sig om at sætte sig ned og koble af, gøres dette lettest derhjemme, hvor der ikke er larm og støj. Der er dog selvfølgelig nogle grundlæggende teknikker, som er nødvendige at kende til for at opnå fuld effekt af meditationen. Derfor er lydbogen den idéelle løsning til at lære at meditere, da du her kan sidde derhjemme i fred og ro og blive sat ind i teknikkerne, hvorefter du kan sidde med lukkede øjne, lytte til musikken og blive guidet igennem meditationen trin for trin.

En anbefalelsesværdig lydbog, der er perfekt til begyndere, er Kristian Fjords Meditation for begyndere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken