Hvad er mindfulness meditation?

I de seneste årtier er en ny folkesygdom blevet udviklet – stress. En hverdag, der for mange mennesker er præget af stress og jag, medfører, at det kan være svært ved at finde ro og slappe af. Netop på grund af denne stressede hverdag, søger mange efter et åndehul, hvor det er muligt at finde ro og få overskud. Det er her, at mindfulness meditation kommer ind i billedet.

Hvad er mindfulness meditation?

Mindfulness meditation

Mindfulness meditation er en meditationsform, der først og fremmest ikke knytter sig til en bestemt religion. Derfor fokuserer denne meditationsform altså udelukkende på at finde et åndehul, hvor man kan opnå ro og afslappethed.

Der ligger ikke en religion bag, der ud fra en religiøs dagsorden har skabt denne meditationsform. Mindfulness meditation kan hjælpe mennesker, der har en stresset hverdag, men den kan også hjælpe mennesker, der har andre alvorlige problemer. Eksempelvis har mindfulness meditation vist sig at være effektiv til behandling af blandt andet depression, angst og fobier.

Mindfulness meditation gavner alle

Mindfulness meditation har en gavnlig effekt på alle, der prøver kræfter med den. For at mestre teknikken kræver det dog, at man beslutter sig for at lære den, og efterfølgende holder den ved lige. Hvis man gør dette, kan man til gengæld også regne med at blive belønnet med et åndehul, som man kan søge til, når hverdagen bliver en tand for stresset.

Hvis man mestrer meditationsformen, kan man sætte sig ned i 5 minutter, når den stressede hverdag brænder på, og så er man ovre det. Mindfulness meditationen kan altså blive et afløb for dine stressede og negative tanker og hjælpe dig til at blive et mere åbent og positivt menneske.

Lær mindfulness meditation

Mindfulness meditation er dog ikke noget, du bare sådan uden videre lærer. For det første er det nødvendigt, at du lærer det fra en dygtig instruktør. Dermed er det ikke sagt, at du skal gå til kurser. Der findes nemlig mange forskellige lydbøger, der med garanti kan få dig i gang med din mindfulness meditation. Her er fordelen også, at du kan sidde derhjemme i ro og mag og øve dig, hvilket er vigtigt i mindfulness meditation, da det er nødvendigt, at du kan slappe fuldstændigt af under meditationen.

Hvis du ønsker at forsøge dig med mindfulness meditation, er Jeppe Langes ”Mindfulness meditation – Ro og centrering i hverdagen” en anbefalelsesværdig lydbog, der med garanti giver dig et godt indblik i, hvad det vil sige at meditere. Du kan finde lydbogen som download her: Mindfulness meditation – Ro og centrering i hverdagen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken