Hvad er NLP?

NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering. Tilsammen siger disse tre ord en masse om den menneskelige krop. Mennesket har et neurologisk system, der styrer kroppen, og sproget er den måde, hvorpå mennesker kommunikerer både med ord og handlinger. Den del af NLP, der taler om programmering, hentyder til den programmering, mennesker har i sig selv, der vil bestemme hvilken slags person, de vil ende med at blive. Sammen taler NLP om forbindelsen mellem sindet, kroppen, og hvordan disse to systemer sammen påvirker vores adfærd, hvilket også er kaldes programmering. Herunder kan du læse mere om Neuro Lingvistisk Programmering/NLP

Hvad er NLP?

NLP - en adfærdsprocess

NLP hjælper i håndteringen af de mange niveauer af følelser og adfærd, et menneske kan have. NLP er en proces, der tager den måde en person opfører sig på, og ændrer den. Enhver, der er interesseret i, hvad NLP er, må forstå, at det grundlæggende er kilden til en persons adfærd. Med NLP vil en person blive givet redskaber, som kan ændre den måde, personen opfører sig på, hvis de ønsker det. Med andre ord, drejer NLP sig om at ændre personens tanker og handlinger til noget mere fordelagtigt bedre, hvilket kan være en stor hjælp, hvis man f.eks. sidder fast i et ikke-konstruktivt handle- eller tankemønster.

Du undrer dig måske over, hvordan NLP kan få en person til at ændre adfærd. For at hjælpe nogen til en bedre forståelse af NLP, er de nødt til at forstå principperne bag NLP.

Principperne i NLP

Som menneske opfatter vi verden gennem sanserne, og det skaber i forlængelse vores forståelse af virkeligheden. Men hvad er virkelighed, hvis den eneste måde, mennesker ser og opfatter den på, er gennem deres egne øjne og sind? NLP er i bund og grund læren om forbindelsen mellem de mange forskellige faktorer, der, baseret på sanseindtryk, skaber vores personlighed, holdninger og tanker. På den måde kan man lidt forenklet sige, at NLP er det system, hvorigennem vi fungerer som mennesker i en fysisk verden.

En god måde for en person at forstå, hvordan NLP får mennesket til at opfatte verden, er at tænke på et kort. Er et fladt stykke papir en nøjagtig gengivelse af planeten? Nej, men kortet er en guide, som giver en forståelse af nogle sammenhænge, vi ikke ellers ville have mulighed for at erfare. NLP fungerer på samme måde - overordnet set er det en slags guide til verden, som vi mennesker kan bruge til at løse vores problemer, både de personlige og sociale. NLP beskrives tit som sindets videnskab eller den menneskelige eksistens' videnskab.

Hjernen behandler al information, som mennesket tager ind, hvad enten det er med øjne, berøring, smag eller lugt. I hjernen er alt det, en person nogensinde har oplevet, og disse erfaringer er organiseret og lagret i forskellige områder af sindet. En del af NLP er, at systemet tager information og behandler det, hvilket hjælper mennesker til at forstå det bedre, og derfor påvirker den måde, en person opfører sig på grund af det.

NLP er en guide til virkelighedsopfattelse

Neuro Lingvistisk Programmering drejer sig om, hvordan behandlingen af information får mennesket til at opføre sig. For at forstå alt om NLP, er en person nødt til at forstå, at det er en guide til, hvordan mennesker opfatter virkeligheden. Med hjælp fra NLP-teknikker kan et menneske med uønsket adfærd ændre den til det bedre, og som vil gøre dem til en bedre person som helhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken