Hvad er pilates?

Pilates er en måde, hvorpå du ved fysisk udfoldelse, opnår en bedre udvikling af kroppen. Pilates er udviklet af en tysker ved navn Josef H. Pilates i det 20. århundrede. Han oprettede et træningscenter ved siden af et ballet akademi, hvor han bemærkede at det udvalg der var af motion på daværende tidspunkt henvendte sig til konditionstræning samt træning af små hurtige muskler, og slet ikke passede ind til træning af ballerinaer.

Hvad er pilates?

Pilates - En målrettet form for træning

Når du udøver Pilates, skal det ikke være for at få store stærke, hurtige muskler eller ekstra god kondition. Pilates er en motionsform, der gør ens muskler lange og smidige, samt toner din krop. Ved træning med Pilates får du, i et yderst roligt tempo, arbejdet med de funktionelle bevægelser samt forbedret din krops holdning og balance. Dette kan være en stor hjælp hvis du har brug for at “rette dig op” fysisk som mentalt.

Hvis du overvejer at bruge Pilates som hovedkilde til din træning, skal det hovedsageligt bruges til at få en bedre balance og stresse af i hverdagen. Det er ikke helt nok med Pilates-træningen, da denne som skrevet kun går ind og toner kroppen, så hvis du ønsker en fastere mave eller bagdel er det derfor vigtigt at supplere med noget konditionstræning.

Pilates er for alle, og kan ligeledes udøves af alle 

Pilates kan udføres alene, og du kan låne bøger om Pilates øvelser på biblioteket, det er også muligt at købe en dvd på internettet eller melde dig til personlig træning eller holdtræning lokalt i din by. Pilates er en forholdsvis billig træningsform at komme igang med, hvis du altså vælger dvd-løsningen, her skal du blot bruge en dvd, et par træningssko, et håndklæde, samt et liggeunderlag, og så er du faktisk rustet til at komme igang med Pilates idag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken