Hvad er selvtillid - og hvordan opbygges den

Selvtillid er troen på dig selv og på de evner, du besidder. Som regel siger man, at du har brug for selvtillid for at få succes i verden. Hvis du har lidt eller ingen selvtillid, kan du måske finde at du er utilfreds med den retning, dit liv er ved at tage.

Hvad er selvtillid - og hvordan opbygges den

At have selvtillid er en meget vigtig følelse at besidde. Det vil hjælpe dig med at tiltrække de mennesker, du har brug for at tiltrække for at bedre dit liv. Hvis du har for lidt selvtillid, vil du tiltrække venner og kærester, som kun vil ønsker at tage og aldrig gengælde. Du vil f.eks. opdage, at du altid hjælper dem med at flytte, men aldrig oplever, at de hjælper dig med at flytte. Du vil også tiltrække kærester, der kun er i forholdet, fordi de ønsker eller har brug for noget fra dig, som du er villig til at give dem. Du kan låne dem penge eller købe dem gaver. De ønsker kun, at tingene skal være på deres måde, og bekymrer sig aldrig om dine ønsker og behov. Du får brug for tillid til at gå fra dem og finde en, der er den rigtige for dig.

En person med den rette mængde selvtillid vil finde, at de tiltrækker venner og kærester, der er villige til at tage, hvad du har at tilbyde, men også ønsker at give noget tilbage til dig. Dette er et sundt forhold, og vil gøre dit liv lykkeligere.

Selvtillid er også noget, som du har brug for at have for at få dit drømmejob. Du kan f.eks. gå på universitetet i årevis og få imponerende akademiske grader, men du vil ikke få det perfekte job, hvis du ikke besidder den rette mængde selvtillid. Du bliver nødt til at gå ind til jobsamtalen klar til at besvare deres spørgsmål med den nødvendige tillid til at vise din potentielle arbejdsgiver, at du ved hvad du taler om, og du er god til det, du gør.

Både for meget og for lidt kan gøre skade

For lidt selvtillid kan være en negativ ting, og det kan alt for meget også. Folk, der er alt for sikre på sig selv, vil finde, at de har meget få venner, og at den ven, de har fået, kan stimuleres af deres tillid. Dette vil gøre alle dine relationer mindre relevante, og dermed gøre dit liv mindre lykkeligt.

Hvis du har for meget tillid til dig selv, kan du give indtryk af at være egoistisk. Mange mennesker kan ikke lide at have venner eller omgive sig med mennesker, der er egoistiske. Denne slags holdning kan koste dig relationer, venner og endda beskæftigelsesmuligheder.

For at have et dejligt og lykkeligt liv, bliver du nødt til at finde en gylden middelvej mellem for lidt og for meget selvtillid. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at opbygge mere selvtillid, nyheder og tilbud tilsendt på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken