Hvad er Tai Chi?

En hverdag, der for langt de fleste er præget af travlhed og karriereræs, kan medføre stress, der gør det umådeligt svært at opnå styrke – både psykisk og fysisk. Lange arbejdsuger på 37 timer eller mere og et krævende familieliv gør, at mange moderne mennesker ikke har tid til at arbejde med deres psyke eller komme i form ved at træne, og dermed få mere energi.

Hvad er Tai Chi?

Tai Chi er en teknik, hvor du kan opnå både fysisk og psykisk styrke. Ved at mestre Tai Chi belønnes du både med psykisk og fysisk styrke, da Tai Chi blandt andet har en positiv effekt på stress, højt blodtryk og kroppens muskler og led.

Hvad er Tai Chi?

Tai Chi er oprindeligt en gammel kinesisk kampkunst, der med sine grundlæggende værdier om harmoni mellem de to modsatrettede kræfter yin og yang, benyttede sig af ”bløde” kræfter til at overvinde de ”hårde” kræfter. En af hovedidéerne bag Tai Chi er, at frygt og aggressivitet gør, at man handler uhensigtsmæssigt. Derfor er det vigtigt at være i følelsesmæssig og psykisk balance, da man kun herved kan handle hensigtsmæssigt.

Det er netop denne grundlæggende værdi, der gør, at Tai Chi kan benyttes til at opnå indre styrke. Endvidere opnår man fysisk styrke, da man samtidig træner sin krop. Dette skyldes, at Tai Chi består af en lang række bevægelser, der skal udføres langsomt og flydende.

Tai Chi som selvforsvarsteknik

Tai Chi giver dig både indre og ydre styrke, men da teknikken som nævnt har sin oprindelse i en gammel kinesisk kampkunst, hvor de ”hårde” kræfter bekæmpes med ”bløde” kræfter, er Tai Chi også ideel som selvforsvarsteknik. Årsagen til dette er, at man ifølge Tai Chi ikke skal forsvare sig ved at bruge de samme kræfter som angriberen. Derimod skal man bruge angriberens egne kræfter som forsvar.

Tai Chi er altså en teknik, hvor du kan lære at forsvare dig selv med et minimalt brug af kræfter fra egen side.

Lær Tai Chi

Hvad enten du vil lære Tai Chi for at opnå indre eller ydre styrke, for at bruge det som selvforsvarsteknik, eller drage nytte af alle tre ting er op til dig selv.

Tai Chi er en teknik, der kan give dig enormt mange fordele. Hvis du ønsker at lære Tai Chi, er “Tai Chi for begyndere - Kort håndform 34” en anbefalelsesværdig DVD, der giver dig indsigt i teknikken og dens udførelse. Læs mere om Tai Chi og køb DVD’en her: Tai Chi for begyndere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken