Klaustrofobi - Hvad går det ud på?

Dette er en unormal frygt for at være lukket inde eller være i et lukket rum. Folk, der lider af klaustrofobi, frygter hvad der kunne ske dem i områder, hvor de er fanget, eller de forestiller sig, at de mangler luft.

Klaustrofobi - Hvad går det ud på?

Sådanne områder kan være elevatorer, kældre, mørkekamre, eller flyrejser. Den er tæt knyttet til angst og det gode ved det er, at klaustrofobi kan behandles.

Det har ingen aldersgrænser, da det kan starte fra barndommen og udvikle sig hele vejen til voksenalderen. Dem, der har denne form for frygt, kan være involveret i stofmisbrug, idet nogle hævder, at det hjælper klaustrofobien med at aftage, eller hjælper dem til at rumme og overvinde den.

Behandling af klaustrofobi

Man skal sørge for at behandle tilstanden ordentligt, uden at bekymre sig om årsagen. Barnet skal være under lægens observation, så der ingen dårlige konsekvenser kommer fra symptomerne af denne håndterbare lidelse.

Store tegn og symptomer er frygt for at være på et begrænset område og frygt for kvælning. Andre er:

 • Stress
 • Hedeture
 • Forhøjet blodtryk
 • Panikanfald
 • Svedtendens
 • Hyperventilering
 • Kvalme
 • Besvimelse.

Hvad med udviklingen af klaustrofobi?

Der er måske mange af jer, der spørger, hvad klaustrofobi er. Det finder hovedsageligt sted som følge af dårlige erfaringer. For eksempel: et panikanfald eller en strømafbrydelse i elevatoren. Selv hvis du føler stress og har brug for at flygte med det samme, fordi du ser en fare, kan du opleve en klaustrofobisk begivenhed. Dette har hovedsageligt med dit sind at gøre. Hvis du er psykisk anspændt, kan dette ske for dig, selvom du aldrig har haft disse symptomer før.

Jeg er sikker på, at fordi I læser denne artikel, forsøger de fleste af jer allerede at huske på jeres første klaustrofobiske begivenhed. Når denne lidelse er i udbrud, der der mange mennesker, der ikke kan få vejret, på grund af angst. Så midt i et klaustrofobisk angreb, er det vigtigt, at du ikke bliver anspændt, men at du prøver at holde dig i ro. Fokusér på din vejrtrækning.

Nu vil de fleste af jer spørge, hvad behandlingen for det er. Ifølge forskningen har det vist sig, at du skal kontakte en psykolog og kan diskutere det med dem. Hvis det ikker er noget for dig, så er der også mange naturlige lægemidler, du kan tage. Du kan altid prøve afspændingsteknikker som hypnoterapi - dette er en fantastisk måde at holde dig afslappet på.

Hvad vil fremskynde behandlingen af klaustrofobi?

 • Tag små skridt

Forhast dig ikke med nogen beslutning. Prøv at falde til ro, og prøv så at tage nogle åndedrag og forsøg derefter at tage en eventuel vanskelig beslutning. Angst vil aldrig gøre dig nogen gavn.

 • Lær afspændingsteknikker

Dette kan gøres ved at konsultere en psykolog, ved brug af selvhjælps-teknikker og ved at gøre det, der afslapper dig mest. Hvid du f.eks. har lyst til at prøve yoga, så gå bare til den.

 • Udslet negativitet

Du skal have en positiv holdning med dig. Sørg for at udslette din frygt. Kun du selv kan gøre det. Hvis du har held til at gøre dette, kan du sagtens vinde krigen.

 • Gør dig til gavn

Du kan altid gå i gang med en ny hobby. Dette vil holde dig travlt optaget, og det vil have en afsmittende effekt på din angst. Du kan leve et liv, som du aldrig troede var muligt, med disse få, enkle forandringer. Det bedste af det hele er, at disse ting i sidste ende bliver automatiske, så det ikke alene mindsker virkningerne af klaustrofobi, det ændrer mange andre ting til det bedre, lige fra dit helbred til dit følelsesmæssige velbefindende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken