Hvad skyldes søvnløshed?

Søvnproblemer kan være et frustrerende problem, da det ikke kun påvirker din nattesøvn, men også dagen efter den dårlige nattesøvn. Hvis man får for lidt søvn, bliver man uoplagt og ukoncentreret, hvilket kan være problematisk, når man skal i skole eller på arbejde dagen efter.

Hvad skyldes søvnløshed?

Søvn er en helt essentiel del af et menneskes liv, og søvnløshed er derfor en farlig faktor, der bør tages hånd om. Der er heldigvis hjælp at hente, hvis man lider af søvnløshed.

Hvorfor opstår søvnløshed?

Alle kender til søvnløshed i større eller mindre grad. Langt de fleste har prøvet at ligge søvnløs natten før en vigtig begivenhed i deres liv. Selvom denne form for søvnløshed kan være frustrerende, bliver det dog først et alvorligt problem, når søvnløsheden melder sig nat efter nat.

Søvnløshed udspringer ofte af stress, da bekymringer kan holde din hjerne aktiv og gøre det svært at blive afslappet nok til at falde i søvn. Dette er også den form for søvnløshed, som man kender fra natten inden en vigtig begivenhed. Hvis man stresser til hverdag, kan det dog have store konsekvenser, da det kan betyde, at man ligger søvnløs hver eneste nat. Udover denne form for søvnløshed findes der en type, der hedder tillært søvnløshed.

Man udvikler tillært søvnløshed, hvis man bekymrer sig over ikke at kunne falde i søvn. Hvis man eksempelvis har været igennem en længere periode med stress, kan det have påvirket søvnen i denne periode, men hvis man efterfølgende stadig bekymrer sig om ikke at kunne falde i søvn, kan man udvikle tillært søvnløshed. Derudover oplever mange søvnløshed, når de kommer op i alderen, da søvnmønsteret her ændres. Ligegyldigt hvilken form for søvnløshed man lider af, bør man søge hjælp til at slippe af med den, da konsekvenserne af søvnløshed er mange og alvorlige.

Kvinde uden søvnløshed og stress

Slip af med din søvnløshed

Hvad enten man lider af søvnløshed i større eller mindre grad, bør det blive behandlet. Der er mange mennesker, der kun lider lejlighedsvist af søvnløshed. Her forekommer søvnløsheden ofte lige op til en vigtig begivenhed. Dette kan dog også være en frustrerende faktor, da man ofte har brug for at være udhvilet op til en vigtig begivenhed. Derfor er det ofte relevant at få gjort noget ved søvnløsheden, selv hvis den kun viser sig lejlighedsvist.

Specielt hypnose har vist sig at være effektiv mod søvnløshed, da du her får en lydbog, som du kan lytte til lige inden, du går i seng. En anbefalelsesværdig lydbog er Malte Langes ”Stop søvnløshed – Overkom dine søvnproblemer”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken