Hvordan bliver man mindre genert?

Du bliver måske glad for at vide, at det at være genert er meget udbredt blandt folk i alle aldre.Det er et personlighedstræk som nogle af os er født med, eller som kan udvikles over tid.

Hvordan bliver man mindre genert?

Det kan være et bestemt tidspunkt eller situation i dit liv, der har ført til at du er genert, eller det kan være, at du altid har været lidt ubehageligt til mode og lidt akavet omkring andre personer, bestemte aldersgrupper eller grupper i det hele taget.

Generthed er noget alle kan arbejde med!

Den gode nyhed er, at det er noget, du kan overvinde, hvis du er villig til at gøre en aktiv indsats. Der er ingen grund til, at du skal gå gennem livet og føle dig genert og ubehageligt til mode, når du kan gøre noget for at overvinde denne følelse. 

At overvinde generthed starter med at du forstår, hvorfor du er nødt til at ændre dig i første omgang. Du må finde ud af, om det er fordi du vil tvinge dig selv til at være mere social, eller måske fordi du virkelig gerne vil have en forfremmelse på dit arbejde, men at din generthed holder dig tilbage! Uanset årsagen er det godt at erkende, at du har et problem, og at du ønsker at tage de nødvendige skridt i retning af at overvinde det!

Hvis du er bange for, at du ikke kan gøre det alene, så prøv at få hjælp fra en person, du holder af og stoler på. Det kunne være en god ven eller en slægtning eller endda en kollega. Fortæl dem om situationen, og fortæl dem at du gerne vil have deres hjælp. 

De kan være til hjælp ved blot at præsentere dig for andre ved festlige lejligheder, eller i arbejdsrelaterede situationer. De kan stå ved din side og hjælpe dig gennem situationen. Man kunne sige, at de kunne have slags "holde din hånd"-funktion.

En ting, som du bør notere dig er, at de, der ikke er interesserede i at hjælpe dig, ikke bør være en aktiv del af din hverdag. Hvis nogen ikke ønsker aktivt at hjælpe dig med at overvinde din generthed, når du beder dem om det, er de ikke et godt match for dig. Du bør distancere dig selv fra dem, og vælge at fortsætte med at overvinde din generthed, med eller uden dem.

Forsøg at føre en længere samtale, og se hvordan du løsner op

Hvis du er en person, der helst vil skære samtalen af, fordi du er genert, så kunne det måske være en idé, at gøre samtalen lidt længere for hver dag. Dette kunne være langsomt i begyndelsen ved blot at tilføje et par sekunder til samtalen, og derefter arbejde dig op til minutter. Hvis du typisk kun siger goddag til nogen, kunne du måske sige hej, hvordan har du det i dag? Dette kan synes som et lille skridt, men små de skridt, som kan hjælpe dig over din generthed.

Hvis du er voldsomt ramt, kunne du overveje, at søge hjælp hos en professionel, såsom en terapeut. De er dygtige til at håndtere den type situationer, og kan hjælpe med at guide dig til at komme af med din generthed, og til at møde andre og få nye venner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at blive mindre genert, inspiration fra Mindly.dk og gode tilbud tilsendt på e-mail.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...