Hvordan du kan blive mindre deprimeret?

Vores nuværende livsstil fremkalder rent naturligt stress, idet det ofte er en kamp for mange af os at komme på arbejde, holde trit med aktiviteter, holde kontakten med venner, tage os af familien og have tid til os selv. Kombiner dette med at noget går galt, enten økonomisk, personligt eller karrieremæssigt, og så er du meget tilbøjelig til at blive deprimeret. Symptomerne omfatter blandt andre lavt selvværd, negativitet, og apati, og kan være tegn på en alvorlig klinisk depression, men for det meste er det bare periodisk. Uanset hvad, kan du drage fordel af nogle tips til at få dig til at føle dig mindre deprimeret.

Hvordan du kan blive mindre deprimeret?

Tænk på de gode ting - lad ikke depressionen få overtaget

Dette vil være svært, når du begynder på det, fordi depression gør, at du tænker negativt, og dette fremmer en cirkel af negativitet. For at overvinde dette, skal du tage 15 minutter af din dag til at lave en liste over alle de gode ting i dit liv. Hvis du tænker grundigt over det, vil du se, at de er talrige, og du vil begynde at opøve dit sind til at se på det positive.

Forstå, at tingene kunne være værre - depressionen er bare en periode

Depression vil irrationelt gøre, at du ser alt, som om det er verdens ende. Det er det ikke! Forsøg at lave øvelser hjemme, eller tal med en nær ven eller partner for at hjælpe dig med at vende dette. Hvis du oplever, at det ikke er til nogen hjælp, kan det være bedst at søge professionel hjælp.

Begynd at udøve sport - fysisk aktivitet modvirker depression

Jogging eller gåture om morgenen, vandreture, svømning eller endda et medlemskab i et motionscenter. At få motion, især udendørs, hvis du kan, vil have store fordele for din mentale sundhed. Deltag i løb eller en yoga gruppe, eller mød blot en god ven til daglige løbeture eller motion. Det vil hjælpe dig at ændre din rutine og brænde noget af den overdrevent negative energi af.

Gør frivilligt arbejde eller få en ny hobby - du får det bedre med dig selv, og tænker på noget andet

Find noget, du nyder eller er glad for og forsøg at deltage i en lokal gruppe, en kunstklasse eller en bogklub. Du vil have nogle regelmæssige aktiviteter, som giver dig noget at se frem til, ud over at møde nye mennesker og optage dit sind med noget mere sjovt og spændende.

Betro dig til en ven eller et familiemedlem - man skal ikke gå med depression alene

Det er altid dejligt at vide, at du har nogen, du kan stole på. Folk har ofte selv for travlt, men det ville overraske dig, hvor mange mennesker ville være villige til at hjælpe, være din jogging kammerat eller dele nogle tips eller ressourcer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken