Hvordan du opnår en bedre livsbalance

Livsbalance er en drøm for millioner, måske milliarder, af mennesker i verden i dag. I modsætning til det tidlige 20. århundrede i de udviklede lande og slutningen af det 20. århundrede i udviklingslandene, har folk i dag ikke tid nok. Pressende professionelle forpligtelser, stress, tårnhøje finansielle forventninger og nervepirrende konkurrence har sikret, at du kan få alt i livet, bare ikke balance mellem arbejde og dit liv. Og det drejer sig ikke kun om balancen mellem arbejdet og livet. Selv børn har i dag ikke tilstrækkeligt med tid. De farer fra den ene forpligtelse til den anden og tilbringer deres vigtigste barndomsår med at gøre alt andet, end at nyde dem.

Hvordan du opnår en bedre livsbalance

For at leve et kvalitetsliv, har du brug for balance, og her er et par tips til at opnå dette.

Bliv god til at organisere - fysisk balance understøtter den mentale livsbalance

Det første skridt til at skabe et liv balance er at blive alletiders til at organisere. Den vigtigste grund til, at så mange mennesker rundt om i verden ikke har en god balance mellem arbejdet og livet, er at alle er i tidsnød. Et stort flertal af mennesker i alle aldre forsøger at holde trit med tiden. De lever ikke rigtig deres liv, uanset hvad klokken er. At være god til at organisere vil hjælpe dig til at have tid nok. Hvorfor skulle du løbe tør for tid eller ikke have tid nok, når du kan planlægge tingene omhyggeligt og holde dig til disse planer og slutte, før den afmålte tid er gået. Sæt tingene i orden, både på dit arbejde og i dit hjem, såvel som i din sociale verden. Arbejd på dine færdigheder i time management, og så vil du få en ønskelig balance mellem arbejde og liv.

Medtag uønskede afvigelser i dine planer - det giver ubalance at ignorere dem

Der vil altid være afvigelser fra enhver plan. Ingen plan går akkurat som et filmmanuskript. Du kan blive færdig med dit arbejde tidligt en dag og ingen større aftaler eller opgaver have på den pågældende dag. Ligeledes kan du blive færdig med at arbejde sent på en dag, hvor du skulle møde en ven eller tage din elskede ud til middag. Du er nødt til at lægge planer, der så meget som muligt tager hver uønskede afvigelse i betragtning. Du bør aldrig planlægge noget, der udvikler sig til en flaskehals-situation. Hvis du holder plads i dit skema, skal du nok kunne skabe balance mellem dit arbejde og dit liv.

Accepter nederlag, tilbageslag og uopfyldte drømme - lad dem ikke ødelægge din livsbalance

En primær grund til, at de fleste planer mislykkes, og de fleste mennesker ikke opnår en balance mellem deres arbejde og deres liv, er fordi de ikke holder op med at jage, og de accepterer ikke nederlag, tilbageslag og uopfyldte drømme. Tilbageslag og nederlag er alle midlertidige. Du kan ikke opnå alt i dag. Du vil have nogle drømme, der forbliver uopfyldte. Selv hvis en drøm opfyldes i dag, vil du have en ny drøm i morgen. Hvad gør man så? Blive ved med at jage efter dine drømme eller ønsker hele dit liv uden at leve livet? 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken