Hvordan man behandler skyldfølelse

Er skyldfølelse en ubrugelig følelse? Tænk tilbage på de sidste par gange, du blev overvældet af skyldfølelse. Når du ser tilbage, kan du så identificere en konstruktiv/positiv ting - handling, dynamik, gestus - der var et direkte resultat af alle de skyldfølelser? Jeg er ikke sikker på, hvordan det vil være for de fleste af jer, men hver gang jeg gør denne øvelse, ender jeg med det rene ingenting. Desværre er følelser mindre rationelle end denne øvelse, og før eller senere kommer du til at føle dig skyldigi et eller andet. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at klare disse følelser.

Hvordan man behandler skyldfølelse

Livet går videre - din skyldfølelse skal ikke være centrum

Se dig omkring. Uanset hvor enorm den ting, du føler dig skyldig over, synes at være, ved du så hvad!? Det fik ikke verden til at holde op med at gå rundt. Trods alvoren af situationen, vil solen stå op igen i morgen tidlig. Hvis du løfter hovedet bare et øjeblik, vil du bemærke, at livet går videre, og det bør du virkelig også.

Undskyld mindre, og din skyldfølelse vil mindskes

Ja, jeg mener det alvorligt - der er intet galt med en lejlighedsvis dybfølt undskyldning, men mindre er mere. Nogle gange er det bedre bare at holde mund og gøre noget pænt for at kompensere i stedet for at sige undskyld og kradse hul på hele såret igen.

Tilgiv dig selv, og skyldfølelsen vil forsvinde

At være hård ved dig selv over det, du ville have gjort og burde have gjort og kunne have gjort, vil ingenting ændre. Du er ikke Gud. Du klokkede i det. Det er okay - du er et trin over en abe, så prøv at være lidt tålmodig med dig selv og vær taknemmelig for, at du ikke har en hale .

Tilgiv andre - vær den "store", og undgå skyldfølelsen

Ja, som Ghandi sagde: "Vær den forandring, du ønsker at se i verden." Det sjove ved det er, at jo mere du tilgiver andre, jo lettere vil du finde det at tilgive dig selv. At acceptere andre folks menneskelighed og udøve tolerance lærer dig at bruge de samme følelser med dig selv.

Jeg er mig, du er dig - lad det være sådan, og undgå andres påtvungne skyldfølelse

Når du finder, at de skyldige følelser bliver pålagt dig af en anden person, skal du frigøre dig så meget som muligt, så du kan gennemarbejde dine egne følelser først, inden du lader en anden fortælle dig, hvordan du har det, eller værre, får dig til at føle dig skyldig over, at du ikke føler dig skyldig ! Så er der ikke noget værre, er der!?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken