Hvordan man kan stoppe stammen

Stammen kan være et pinligt problem for de, der har det inde på livet til dagligt.Desværre er der ingen magisk lyn-kur mod dette problem.Der er ingen pille eller indsprøjtning, der på magisk vis kan få det til at gå væk.Afhængig af sværhedsgraden kan det måske kun reduceres og ikke helt stoppes.

Hvordan man kan stoppe stammen

Årsagerne til dette at nogle begynder at stamme er komplekse, og det resulterer i, at behandlingen er lige så kompleks. Dette betyder dog ikke, at det er umuligt at slippe af med. Det betyder blot, at det kræver arbejde, indsats og beslutsomhed for at kunne gøre det. Når det er sagt, er der nogle ting, som stammeren kan gøre for at reducere eller måske helt forhindre sin stammen.

At være afslappet er nøglen til ikke at stamme

Tag det roligt og slap af. Spændinger gør stammen værre. Hvis en person er fysisk og mentalt anspændt, så forøges risikoen for at vedkommende stammer, eller graden af stammen kan blive værre. Det er nemmere end det lyder, men det er en god måde at hjælpe med at reducere eller eliminere stammen afhængigt af, hvor alvorlig problemet i virkeligheden er.

Øvelser i at tale. Ja, man kan føle sig fjollet, men man bør øve at tale, selvom det er til sig selv i spejlet. Tal om hvilket som helst. Indholdet er ikke afgørende, men det at tale, er det vigtige element. Jo mere komfortabel den person, der lider af stammen, er med at tale højt, desto mindre sandsynligt er det, at vedkommende vil lide af angst og derved gøre problemet værre. Det vil måske ikke forhindre stammen helt og holdent, men det vil gøre, at personen føler sig mere komfortabel, sikker og i stand til at tale med andre på trods af sit handicap.

Kontrolleret åndedræt kan gøre den helt store forskel på stammen

At fokusere på vejrtrækningen, når man taler, vil også hjælpe meget. Åndedrættet er vigtigt når man kommunikerer, men det er også vigtigt for overhovedet at være i stand til at slappe af. Når en person har et problem med stammen, ved vedkommende måske ikke nøjagtigt, hvornår det er tid til de nødvendige vejrtrækninger. Derfor er personen nødt til at være lidt mere opmærksom på det, som andre tager for givet.

Få hjælp fra en kvalificeret talepædagog! Dette er den mest afgørende ting nogen, der ønsker at slippe af med deres stammen, kan gøre. Terapeuten kan lave et program, der er designet under hensyn til detaljerne i den enkeltes specielle situation.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken