Jeg drikker for meget - Hvad gør jeg?
Mange danskere drikker for meget, og for en stor del af dem, er det svært at holde op eller bare skære ned for forbruget af alkohol. Hvis du, eller en du kender, drikker for meget, giver vi her nogle råd til at drikke mindre.
Hvornår ved man, at man drikker for meget?
Man behøver ikke drikke hver dag for at have et problem med alkohol og drikke for meget. Alkoholisme er bl.a. kendetegnet ved
- Et stærkt ønske om, eller ligefrem en følelse af trang til at drikke.
- Lysten til alkohol vinder over vilje og fornuft.
- Problemer med at kontrollere og begrænse indtaget af alkohol.
- Abstinenser eller andre fysiske følger, f.eks. øget uro, hjertebanken og sveden.
- Ens tolerence for alkohol stiger, så man skal drikke mere for at blive fuld.
- Fortsat drikken, selvom man kender konsekvenserne.
- Alkohol er en dominerende faktor i ens liv, i hjemmet og i familien.
Hvis man kan nikke genkendende til nogle af disse, er det ikke usandsynligt, at man drikker for meget, og kunne have brug for hjælp. Det vigtigste er dog i første omgang at erkende problemet for sig selv om andre.
Hvorfor drikker man for meget?
Som sagt er der mange danskere, der drikker for meget. De seneste tal fra sundhedsstyrelsen viser, at helt op mod 860.000 personer herhjemme drikker for meget - det er omkring hver 6. Tænk lige over det...
At så mange drikker for meget har ikke kun indflydelse på både den enkeltes liv, men også på den overordnede livskvalitet i samfundet som helhed. Sammenlignet med de lande, der minder om os, har vi i Danmark en markant dårligere statistik, når det kommer til at leve længe. Folk lever ganske enkelt for usundt, og her er alkohol en stor del af problemet.
Kulturelt er der en stor tradition for, at man anvender alkohol i sociale sammenhænge, og det er en del af forklaringen på, at så mange drikker for meget, men ikke hele forklaringen. Danmark har en meget høj procentdel af befolkningen, som anvender antidepressiv medicin, og mange har en tendens til at drikke mere, når de ikke har det godt.
Hvis man selv drikker for meget, eller kender en der gør, giver vi herunder vores bud på, hvad man kan gøre for at mindske sit forbrug af alkohol.
Hvad gør man, hvis man drikker for meget?
For dem, der drikker for meget, er det ofte ikke let at ændre på deres situation. Mange mener heller ikke, at de har et problem, eller at de sagtens kan styre det, men når det kommer til stykket, er det sjældent virkeligheden.
Selv når man har anerkendt problemet, og reélt ønsker at gøre noget ved det, er det tit en kamp at ændre sine vaner. Mennesker er vanedyr, og på mange måder gør vaner vores liv lettere at leve, men ikke når man har et misbrug. For at kunne komme til at drikke mindre, må man angribe fundamentet for misbruget, og det er vanen.
De bedste måder at ændre vaner til det bedre er terapi. De mest effektive har vist sig at være kognitiv terapi og hypnoterapi, der begge arbejder med at ændre tanke- og handlemønstre, som ikke er ønskværdige.
Hypnoterapi forhindrer, at du drikker for meget
Med hypnoterapi arbejder man med psyken, som er det sted, hvor vaner gemmer sig. Styrken ved hypnoterapi er, at det både er effektivt og at man ofte mærker en forskel allerede efter kort tid.
Det kan desuden ikke overdoseres, er ufarligt og har ingen negative bivirkninger. Hvis man drikker for meget kan man derfor anvende hypnoterapi i lige nøjagtig den udstrækning, man selv ønsker og føler, der er behov for.
Læs mere om vores hypnose på lydbog til dem, der drikker for meget her. Der er tilfredshedsgarenti og fuld refusion, hvis programmet ikke virker efter hensigten.
Gør noget ved det i dag, hvis du drikker for meget - det kan ikke betale sig at lade være.