Kom af med din sukkertrang

Alle kender til at have en sød tand, og der er da heller ikke noget problem i at indtage sukker en gang imellem – det er faktisk så godt som umuligt at undgå, da alt vi indtager indeholder sukker i større eller mindre mængder.

Kom af med din sukkertrang

Problemet opstår, hvis man får opbygget en sukkertrang, da man på den måde i princippet bliver afhængig af sukker. Dette er negativt af flere årsager. For det første er sukker usundt, og det er derfor ikke godt at indtage for store mængder af det. For det andet er det aldrig rart at være afhængig af noget. Derfor bør du søge hjælp, hvis din sukkertrang kommer ud af kontrol.

Hvad er sukkertrang?

Hvis du over en længere periode ofte har indtaget sukker, kan du opbygge en sukkertrang. Denne sukkertrang påvirker dig på samme måde, som en afhængighed ville gøre, da du opbygger en trang til at få sukker. Hvis du ikke får tilfredsstillet din trang ved at indtage sukker, bliver du dårligt tilpas. Da du har vænnet kroppen til at indtage sukker, reagerer den altså også på, at du stopper med at indtage sukker.

Denne reaktion kan blandt andet vise sig i form af fysisk ubehag eller dårligt humør. Sukkertrang ses dog ikke som en decideret afhængighed, selvom den i princippet matcher kravene for at gå under kategorien ”vanedannende”.

Derfor tages sukkertrang ofte heller ikke seriøst, selvom det for mange er et seriøst problem. Det er usundt at indtage for store mængder sukker, men når først man har opbygget en sukkertrang, er det uden hjælp så godt som umuligt at stoppe. Man opbygger altså en trang til et stof, der er skadeligt at få i for store mængder. Dette lyder jo mistænkeligt meget som en afhængighed, der ligesom alle andre afhængigheder bør tages seriøst – men hvorfor, der ikke er mere fokus på sukkertrang? Det er det helt store spørgsmål.

Slip af med din sukkertrang

Ligesom man kan komme ud af alle andre afhængigheder, kan man også slippe af med sin sukkertrang. Der findes endda metoder, der gør det utroligt let. Derfor er der ingen undskyldning for ikke at få gjort noget ved din sukkertrang, hvad enten du lider af det i større eller mindre grad.

En metode, der har vist sig at være yderst effektiv mod sukkertrang, er hypnose. Ved hjælp af hypnose kan du let komme din sukkertrang til livs. En anbefalelsesværdig lydbog, der både indeholder hypnose og coaching, er Malte Langes ”Fri for sukker”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken