Lær at meditere - Årsager og tilgang til meditation

Der er mange gode grunde til at lære at meditere. Nogle af de væsentligste fordele inkluderer:

Lær at meditere - Årsager og tilgang til meditation
  • Du lever længere
  • Et gladere og mere prisværdigt liv
  • Mindre stress i dagligdagen
  • Lavere blodtryk, lavere risiko for hjerteproblemer, og sænkning af kolesteroltallet
  • Højere udbytte af arbejde og sport
  • Mere kærligt liv
  • Større medføling med sine medmennesker
  • Nemmere tilgang til spirituel indsigt
  • Øget følelse af kreativitet
  • Mere fokus og balance

Med alle disse fordele, er der ingen god grund til ikke at lære at meditere. Men hvordan griber man det an, hvis man ønsker at begynde denne åndelige rejse? Der findes i dag et utal af kurser og seminarer som udbyder meditationsteknikker. Det er et temperamentsspørgsmål, hvordan du ønsker at gribe opgaven an.

Måder at lære meditation

Du kan vælge at læse en bog, købe en instruktions-dvd, tage et aftenkursus eller et flere ugers højskoleophold. Bare husk en ting, de kloge hoveder siger ”meditation er nemt at lære, men svært at mestre”. Så på et tidspunkt i din meditationsudvikling vil du føle det som om, at udviklingen er gået i stå. Det er den ikke. Det betyder blot, at du er nået over begynderstadiet, og er ved at mestre meditationens kunst. Så lad dig ikke slå ud. Fortsæt din rejse. Dog skal du være påpasselig med at starte med at meditere, hvis du har en alvorlig psykisk lidelse. Dette kan i yderste konsekvens forværre din tilstand. Derfor, snak altid med din læge, inden du lærer at meditere, såfremt du har en alvorlig psykisk lidelse.

Nogle gode begynder-råd, hvis du vil starte med at meditere, er, at du aldrig skal ligge ned. Dette forveksler kroppen oftest med at skulle sove. Sid med rank ryg (en fordel ved dette er at du oftest får bedre kropsholdning på sigt), åben din brystkasse, og placer dine fodsåle på gulvet. Lav en fast før-meditations rutine med et par minutters gymnastik eller lignende. Du må gerne blive varm i kroppen, men ikke forpustet eller ”opkogt”. Herefter går selve meditationen i gang. Det er en god ide at starte med en simpel øvelse.

En god begynder øvelse til meditation

En god begynderøvelse er øvelsen, hvor du tygger på gode minder. Denne øvelse går ud på at fremtvinge mindet om en positiv, glad oplevelse. Prøv at huske alle detaljerne omkring dette minde. Lugten, ordene der blev sagt, sanseindtrykkene, den indre følelse. Husk alle de positive, og herefter mediter over dem i 10-15 minutter, og prøv at få den oprindelige følelse af glæde som du havde, da du oplevede den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken