Lær at være mere selvsikker

At lære at være selvhævdende betyder ikke, at du behøver at være aggressiv eller udøve magt over de mennesker, du interagerer med på en regelmæssig basis, såsom på arbejde, hjemme og sammen med din partner. Det er om at holde balancen i forholdet og være i stand til at bidrage retfærdigt og ligeligt og samtidig bevare dine følelsesmæssige og mentale evner. At lære selvsikkerhed kræver øvelse og en stor indsats, men når du har opnået det, er det en god evne at være bevæbnet med.

Lær at være mere selvsikker

Angst, stress og magtesløshed gør dig mindre selvsikker

I mange tilfælde skyldes den manglende selvhævdende adfærd angst, stress og magtesløshed. Du kan finde, at disse er tilbagevendende, for eksempel med nogen, der har finansiel magt over dig. Hvis du  generelt er stresset, har du tendens til at være mere passiv og acceptere visse beslutninger, som du måske ellers ikke ville have valgt. Dette kunne få betydelige negative konsekvenser i det lange løb, og du vil opdage, at du udtrykker din foragt gennem passiv-aggressiv adfærd, som kun vil forværre situationen.

Det er vigtigt at forstå disse dynamikker for at kunne overvinde dem. Prøv at forsvare dig selv i mindre og mindre situationer, så du kan bryde din frygt og føler dig mere komfortabel, når du er i situationer, hvor du er udenfor din comfort zone. Dermed kan du langsomt bevæge dig i retning af at stå mere fast.

Bliv mere selvsikker ved social interaktion

Endnu vigtigere er, at du skal forbedre din selvtillid, da din interaktion med andre ofte er en afspejling af din selvtillid. Find ud af, hvilke problemer forhindrer dig i at nå en sådan tilstand, og arbejd på at eliminere dem. I visse situationer kan du rationalisere din frygt, det kan godt være, at din chef er den, der betaler, men han ejer dig ikke. Det er vigtigt for dig at din præstation oppe, men hvis arbejdsmiljøet ikke er sundt, er du nødt til at finde måder at løse det på.

Fordelene ved at være selvhævdende er enorme, det vil det forbedre dine forhold og gøre, at du generelt får det bedre. Du vil blive konfronteret med mindre af den stress og negativitet, din harme forårsager i disse situationer.

Hvad vigtigere er, skal du forstå, at denne indsats er bedre brugt i forskellige situationer. Hvis dit job er midlertidigt eller den person, du har et problem med, skal rejse indenfor den nærmeste fremtid, kan det være, at det ikke er den bedste måde at bruge din tid på. Måske vil behandlingen af disse spørgsmål i dine personlige forhold være mere gavnlige på lang sigt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken