Ligheder mellem NLP og hypnose

NLP står for neurolinguistisk programmering. Det er et sæt af teknikker til at forbedre adfærd og overvinde adfærdsmæssige problemer gennem positive sindstilstande. Hypnose, på den anden side, er en mental tilstand, der opnås gennem en proces af hypnotisk induktion.

Ligheder mellem NLP og hypnose

Disse to forskellige discipliner beskæftiger sig med ændringer af sindstilstandene i diagnosticering af adfærdsmæssige forstyrrelser. De er således tæt forbundet med hinanden. NLP og hypnose er to metoder, der betragtes som to grene af samme træ, fordi både neurolinguistiske terapeuter og hypnoterapeuter anvender metoder, der er forbundet med hinandens profession, enten bevidst eller ubevidst. Så hvis de betragtes i detaljer, vil både NLP og hypnose finde et fælles fodslag i et eller flere aspekter.

NLP og hypnose arbejder med sindstilstanden

Det faktum, at NLP og hypnose begge beskæftiger sig med at forsøge at ændre en persons mentale- eller sinds-tilstand, er i sig selv en stor lighed. Det er ligegyldigt, igennem hvilke måder dette opnås. Det eneste, der betyder noget, er, at begge metoder søger et lignende resultat, nemlig at forbedre nogen, der har adfærdsforstyrrelser. Begge metoder har deres egne måder til opnåelse af denne fælles sag, men disse metoder er afhængige af hinanden. Det vil sige, at nogle praktiske aspekter af hypnoterapi ligner neurolinguistisk programmering, og omvendt.

NLP har samme slutmål som hypnoterapien

De er også hinanden lig i bestræbelserne på at hjælpe en patient over deres sygdomme i sindstilstanden. Hvad enten det sker gennem hypnotisk induktion eller gennem metoder, som bruges af NLP, er det begge terapeuters mål og slutresultatet ligner hinanden, nemlig mentalt at fremkalde positive ændringer i en patients sind og hjælpe patienten til at få det bedre, uanset hvilket psykisk problem, de måtte stå over for i et givet øjeblik.

Nlp fokuserer på underbevidstheden, ligesom hypnose

Ligesom i hypnose, virker neurolinguistisk programmering også på det underbevidste sind i forsøget på at finde løsninger på problemer, der udvises af patienterne. Denne afslappede og uforstyrrede sindstilstand muliggør indførelsen af ideer på måder, der er bedst kendt af terapeuter af begge særskilte og alligevel ens discipliner. Patienterne vil derefter internalisere, hvad der bliver sagt til dem, uden sindets normale "filtre", der kan gøre det svært at lave ændringer, hvis man ikke kender til principper fra NLP eller hypnose.

Terapeuterne ender gennem sådanne metoder og fremgangsmåder i det lange løb med at opnå den ønskede adfærdsændring gennem en vellykket ændring af patientens tankegang.

Nlp og hypnose - to sider af samme mønt

Som konklusion, NLP og hypnoterapi ligner hinanden, trods adskillige forskelle. Sådanne ligheder kan være fuldt ud synlige for ethvert opmærksomt øje eller skjult i den forstand, at kun en person med øje for detaljer kan se det. Jeg sætter pris på begge metoder, fordi de, i det lange løb, hjælper trængende mennesker, der fortjener det, og som også har ret til et normalt liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken