Lær, hvordan du dæmper din tinnitus

Man siger, at stilheden lyder forbandet højt. Betydningen er, at når der er stille omkring os, opfanger vi lettere selv de mindste lyde, men for folk med tinnitus, har det en anden betydning. Der er stilheden nemlig bogstaveligt talt forbandet høj, og i nogle tilfælde så meget, at det går ud over livskvaliteten.

Lær, hvordan du dæmper din tinnitus

Kort om tinnitus

Når en lidelse som tinnitus sætter ind, bliver det svært for den enkelte at slappe af, og måske bliver det endda helt umuligt. Det betyder, at ens energi-niveau falder, og dermed rammes en masse punkter i den pågældendes liv. Mange bliver bl.a. dårligere til at tage beslutninger, f.eks. på jobbet, og til at præstere sit ypperste, fordi energien bare ikke er der.

Tinnitus kan på den måde besværliggøre hverdagen og dens praktiske udfordringer. De sædvanlige rutiner, såsom at sove, læse og selv dét at tage beslutninger, kan komme til at lide under den konstante indvirken fra tinnitus, og selvom graden varierer fra person til person, vil en stor del af dem, der er ramt af tinnitus, betegne det som et problem for dem.

Tinnitus kan skyldes flere faktorer, bl.a. neurale skader, nasale allergier, øreinfektioner og fremmedlegemer i det indre øre, og selvom der ofte ikke er nogen egentlig kur, er det faktisk muligt at behandle via forskellige tiltag. Vi beskriver herunder, hvad man kan gøre, for at dæmpe sin tinnitus, så den ikke længere er en konstant negativ faktor i ens liv.

Tinnitus

5 tips, der kan hjælpe på tinnitus

 1. Glem visse fødevarer.
  Fødevarer med raffineret sukker, koffein og alkohol er forstærkende for tinnitus. De kan ligefrem fremprovokere øresusen, og bør undgås i den udstrækning det er muligt.
 2. Opsøg en specialist.
  Forskellige tjek, såsom hvorvidt der skulle være for meget ørevoks, øreinfektioner, forhøjet blodtryk eller hypothyroidisme, bør udføres ofte. Alle de nævnte grunde kan forårsage øresusen, og hvis man bliver diagnosticeret med tinnitus, skal den anbefalede behandling følges indtil problemet forsvinder.
 3. Undgå spændinger.
  En yderligere årsag til denne tilstand kan være spændinger. Du skal sikre dig, at du er helt afslappet, og at der ikke er noget der stresser dig. Du kan prøve anti-stress metoder som for eksempel at begynde at gå til yoga, at få massage, eller blot gøre hvad du kan lide at gøre. Hvis du elsker at rejse, så tag en tur til en anden by, og spis frokost (husk varieret kost).
 4. Tillad mindre forstyrrelser, mens du prøver at fokusere på noget.
  Dette sikrer, at du ikke tildeler al opmærksom på forstyrrelsen fra tinnitus, og kan opnås ved at man eksempelvis har blid musik i baggrunden, mens man foretager sig noget andet. En ventilator kan også give et godt ”forstyrrende” indtryk.
 5. Undgå overdreven udsættelse for høje lyde.
  Prøv at holde afstand fra meget høj musik og støj. Hvis du er nødt til det, så prøv ikke at gøre det til en vane. Støj kan forårsage skade på, eller potentielt forringe, din hørelse og det ses ofte, at høreskader er årsagen til at tinnitus opstår.

Der er andre grundlæggende anbefalinger, man skal overveje, når man prøver at forhindre tinnitusDen vigtigste er at sikre renlighed ved at fjerne snavs eller voks fra ørerne ofte, og ved at undgå situationer, der kan gøre det muligt for genstande at komme ind ørerne.

Tinnitus lydbog

Tinnitus kan dæmpes med hjernens naturlige filter

I langt de fleste tilfælde er tinnitus et fejlsignal, som hjernen tolker forkert, og som i virkeligheden burde være "sorteret fra". En måde at behandle sin tinnitus på kan være at opbygge det filter, som hjernen ikke selv har gjort, og som kan dæmpe mængden af de signaler hjernen opfatter som lyd.

Vores hjerne ved normalt godt, hvilke signaler, der ikke er relevante, og sørger selv for at sortere dem fra. Et eksempel kunne være, at vi altid kan se vores næse, men vi er sjældent opmærksomme på det, fordi de sanseindtryk ikke er vigtige og bliver sorteret fra, inden de pågældende informationer når til bevidstheden.

Når man har tinnitus er der sket en fejl, hvor det normale filter ikke fungerer, men det er muligt at påvirke hjernen til at genskabe det, så man ikke længere får de samme fejlsignaler. Eller ret beset er de der stadig, men de sorteres fra, inden de når til bevidstheden, så man er ikke længere opmærksom på dem.

Hypnose mod tinnitus

Effektiv terapi mod tinnitus

Terapi er det værktøj, der er til rådighed, når man skal arbejde med det mentale, som det jo er at opbygge et filter mod tinnitus. Der findes mange forskellige former for terapi, som fokuserer på forskellige måder at påvirke den enkelte, men når det kommer til tinnitus er der ingen, som er mere effektiv end hypnoterapi.

Som beskrevet er hjernens filter noget, der skal sikre, at fejl-signelerne ikke når op til bevidstheden, så filteret skal altså fungere i det underbevidste sind. Det er lige netop årsagen til, at hypnose er den mest effektive metode mod tinnitus, for via hypnose arbejder man med underbevidsheden, og giver sig selv mulighed for at lave de ændringer, man finder nødvendige.

Via hypnosen lærer man sin hjerne at sortere de signaler fra, der normalt kommer til udtryk som tinnitus, og lidelsen dæmpes dermed, så hverdagen bliver fri for den konstante støj fra tinnitus.

Læs om vores produkt mod tinnitus her. Downloaden kan anvendes straks og hjælpe dig med at lindre din tinnitus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...