Hvad er Mantra meditation?

Mantra meditation bliver almindeligvis opfattet som en del af buddhismen og yoga. Ved hjælp af dyb meditation, kan man opnå større indre ro og styrke, bedre udholdenhed, eller blot nå frem til en dybere åndelig tilstand.

Hvad er Mantra meditation?

Selvom mantra meditation er ældre end buddhisme, er det blevet en traditionel del af buddhistisk praksis. Mantra meditation er oprindeligt et værktøj fra østlig kultur, der for nylig er blevet opdaget af mange vestlige kulturer til afslapnings-formål.

Yoga og mantra meditation er blevet en del af mange vestlige fitness-programmer. Begge teknikker er østlige traditioner, der er blevet en del af den vestlige kultur.

Lyd bruges til at skabe et højere niveau af mantra meditation

Der er forskellige niveauer af meditation, men meditation med et mantra bruger ord eller sætninger for at bidrage til at uddybe den meditative tilstand. Historisk set blev ord brugt i en mantra meditation, som skulle påvirke guderne. Tidlige kulturer troede på mange guder, der kontrollerede alle aspekter af livet, og mantraet var relateret til en bestemt gud, som man søgte at komme nærmere gennem meditationen.

Meditation med et mantra bliver i disse dage brugt til at bringe fredelige tanker, ro i sindet og overordnede gode følelser ved at synge personlige ord og sætninger. Nogle bruger dele af et digt, andre bruger deres foretrukne vers eller sætninger fra Bibelen, mens andre finder et ord, der bringer dem gode tanker og gentager det mens de mediterer.

Kvinde bruger mantra meditation

Sådan kan du selv starte med mantra meditation

For at begynde din mantra meditation, skal du først finde et roligt rum, hvor du kan være uforstyrret fra distraherende lyde eller af andre mennesker. Derefter skal du finde et behageligt sted at sidde og slappe af i alle muskler i kroppen. Du skal sidde i en position, der er behagelig i tyve minutter.

Herefter skal du starte din vejrtræknings teknik. Rytmisk åndedræt er en stor del af mantra meditation, og det er afgørende for at hjælpe dig med bremse dine tanker og din krops rytmer, så du kan komme ind i en dyb tilstand af meditation. Før du begynder at messe dit mantra, brug da et par minutter til at tage dybe indåndinger, ind og ud for at bringe din vejrtrækning ned til en tilstand af hvile.

Nu, hvor du har en rolig vejrtrækning og dit sind er afslappet, kan din mantra meditation begynde. Sig dit mantra højt, mens du ånder ind og ud i et par minutter, derefter hviske det, og til sidst siger det inde i dit hoved. Du mediterer nu med et mantra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken