Mindfulness Meditation

Meditation er et begreb, der lyder intenst tiltrækkende for nogle. Andre betragter det med en vis grad af skepsis. Men hvis du er klar til at overveje muligheden for meditation med et åbent sind, er du helt sikkert klar til at drage fordel af, hvad mindfulness meditation potentielt kan gøre for dig.

Mindfulness Meditation

Dette er en meget specifik gren af meditation, der har vist sig at virke for folk fra alle tænkelige samfundslag. Kan mindfulness meditation virke for dig?

Det kan det godt, men det er en god idé først at forstå, hvordan man definerer mindfulness meditation, hvad det indebærer, og hvad du kan gøre for at få det mest mulige ud af hver eneste session.

Hvad er Mindfulness Meditation

Der er et par ting om mindfulness meditation, man skal forstå, før man begynder at udforske dens potentiale hvad angår ens egen specifikke krop og sind:

 • Mindfulness meditation er en vestliggjort og ikke-sekterisk stil af meditation.
 • Baggrunden for mindfulness meditation går over 20-500 år tilbage og er buddhist i sin oprindelse.
 • Denne form for meditation er designet til at sætte os i kontakt med både vores indre og ydre selv, og oprette og vedligeholde af harmoni mellem de to.
 • Mindfulness meditation søger at lægge vægt på medfølelse, tålmodighed og en accept af alle ting, både interne og eksterne.
 • Nogle af de ting, denne form for meditation kan fremme, omfatter et stabilt sind, en dyb følelse af ro, og et sind, der er i stand til at nå frem til en virkelig ikke-reaktiv tilstand.
 • Ved at udøve og opnå disse ting i meditation, menes det, at vi vil være i stand til at fungere som stærkere, mere medfølende mennesker i andre facetter af vores liv.
 • Mindfulness meditation søger at fjerne os fra de tanker, der fører til de aktioner, der holder os fra at oprette forbindelse til os selv og andre på en dybere, sundere, mere åndelig måde.
 • Mindfulness meditation er designet til at skabe klarhed gennem fokus. Dette fokus kan derefter tages ud af meditationssituationen og overføres til aspekter af vores liv.

Der findes andre komponenter af mindfulness meditation og andre måder, hvorpå du kan definere denne praksis. Dog bør ovenstående oplysninger give dig en ret god indikation af, hvad denne form for meditation er i stand til.

Du kan tage denne information, holde den for øje, og begynde at lære de måder, hvorpå du kan øve mindfulness meditation for dig selv.

Tips til mindfulness meditation

Mindfulness meditation er en meget personlig rejse. Som sådan vil der være aspekter ved hver af dine sessioner med denne form for meditation, der kommer til at gøre dine oplevelser med det helt anderledes fra andres erfaringer.

Ikke desto mindre er der et par ting, du kan gøre, når du begynder at lære om og udøve denne kraftfulde form for meditation:

 • Gå til mindfulness meditation med afslappede hensigter. Du skal ikke begynde på dette med specifikke mål for øje. Prøv at holde disse mål så vage, som du overhovedet kan. Betragt din første session som en mulighed for at finde ud af, hvad du kan lære ved at komme i kontakt med dit indre jeg.
 • Skab et positivt, ryddeligt sted. Det er bedst at holde din første og dine efterfølgende sessioner på et sted, der er frit for distraktioner og kan skabe komfort, der kan føre til koncentration. Svag belysning er en mulighed, som mange finder yderst nyttig for deres første session, og for dem, der følger.
 • Arbejd på din vejrtrækning. Dette er en form for meditation, som er virkelig effektiv, når du har noget at koncentrere sig om. Med mindfulness meditation, finder folk at det, at følge den fysiske side af deres vejrtrækning, er en fantastisk fremgangsmåde. 

Hvad vil din rejse i mindfulness meditation indebære i sidste ende?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken