Nervøsitet

De fleste mennesker kan forene sig med en smule nervøsitet. Det kan være, du står og skal til en vigtig prøve eller eksamen. Måske du har mødt dit livs udkårne, og har det man betegner som sommerfugle i maven og en slags nervøsitet. Dette er helt normalt, og noget alle mennesker lever med på daglig basis. Nogle mennesker er bare mere nervøse end andre, og for nogle kan det gå hen og dominere en hverdag. Nervøsitet kan bunde i mange ting, dog som regel er det med rodfæste i et dårligt selvværd. Når man har tendens til at blive nervøs konstant, er det en god ide at prøve og fokusere på, hvilke ting der går dig mest utilpas i hverdagen.

Nervøsitet

 

Er det larm, mennesker, råb og hurtige bevægelser der gør dig utilpas?

Når du er kommet din årsag til nervøsiteten lidt nærmere, er det også lettere at finde en metode der kan give dig en indre ro og fred i sjælen. Det er hårdt for både krop og psyke hver dag at være på vagt og blive anspændt, hver gang man bliver nervøs. Nervøsitet er også noget der tærer på ens overskud, for det er som om kroppen hele tiden er i beredskab, og "tror" at der kan ske noget farligt når som helst. Det samme med hjernen, den arbejder også ubevidst med tanker omhandlende nervøsiteten. Hvis man har en svær form af nervebelastning i hverdagen, kan man gøre brug af blandt andet terapi. For at finde ind til kernen af nervøsiteten ved denne slags behandling, benytter man sig af samtaleterapi, eksempelvis NLP, for at finde helt ind til det traume eller den hændelse, der har opstartet en grundlæggende og vedvarende nervøsitet hos et menneske.

Læs også vores uddybende tema-serie om selvværd her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken