Præstationsangst

Præstationsangst er ikke kun, som de fleste mennesker forbinder det med, en frygt for ikke at være tilstrækkelig overfor sin partner, rent seksuelt. Mange mennesker kender følelsen af at skulle præstere noget ekstra på dagen, det være sig til eksamen, på jobbet, ved en jobsamtale alle sammen situationer, hvor du er klar over, at der ligges nogle flere kræfter i for at lykkes med opgaven. Og her kan de fleste se tilbage på en stor del ubehag iform af at svede mere end normalt, få tanker om utilstrækkelighed og bekymring om, hvorvidt det nu går godt.

Præstationsangst

Hvornår opstår præstationsangsten

Det er her, nogle mennesker bliver så påvirkede af situationen, at de føler en reel angst nemlig præstationsangsten, dette er også en frygt for, hvad der eksempelvis kan ske ved en given situation, hvilket kan give sig udslag i et fysisk eller psykisk ubehag, under selve handlingen, eksempelvis en eksamen. 

Nogle mennesker bliver så angstfyldte, at de på det nærmeste helt blokerer, både kropsligt og mentalt. Det er heldigvis muligt, at få bearbejdet sin præstationsangst. Ved hjælp af eksempelvis terapeutisk hypnose kan man i overensstemmelse med den angst-ramte gå ind og justere op og ned for, hvad det er, du skal føle i det øjeblik, der normalt ville være kritisk. Dette gøres ifølge aftale med dig, det vil sige, at det er dig der skal fortælle terapeuten, hvor det er, der skal gøres en ekstra indsats.

Det kan være du har brug for lidt mere mod eller har brug for at få lettet den måde hvorpå du er vant til at reagere, når du føler presset og fornemmer endnu et anfald af præstationsangst. Ved terapeutisk hypnose går du ind og arbejder med den uro du har opbygget og får vendt denne til en indre ro.

Læs også vores uddybende temaserie om selvværd her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken