Qigong

Qigong stammer fra Kina og er en meget gammel træningsmetode fra det 2. århundrede. Det udspringer oprindeligt fra måden dyrene bevæger sig på i naturen. Disse bevægelser er instuderet af Kineserne og omsat til øvelser, for styrkelse af blandt andet immunforsvar og psyke.

Qigong

Qigong til indre styrke og balance

Træningen udføres i forbindelse med åndedrætsøvelser enten helt stillestående eller i et meget langsomt tempo. Der findes én øvelse for hvert organ i kroppen, samt helt specielle Qigong-systemer for styrkelse af knogler og knoglemarv. Qi betyder åndedræt eller energi og Gong betyder færdighed, så man kan sige at Qigong er en måde hvorpå, man kan arbejde fysisk og psykisk, med åndedræt og bevægelse, for at opnå en indre styrke og balance.  Den indre styrke giver dig en grundsten af sundhed både mentalt, men også rent fysisk.

Det siges at Qigong kan helbrede alt fra stress, cancer, depression, gigt samt mange andre lidelser. Derfor har man i Kina i mange år haft hospitaler, hvor patienter bliver helbredt med disse specielle Qigong metoder. Patienten får nogle metoder hvorpå, hvis disse udføres som man er instrueret, kan aktivere ens egen selvhelbredende kræfter - en slags hjælp til selvhjælp.

Qigong er for alle der ønsker at prøve kræfter med systemet

I Danmark har vi også fået øjnene op for Qigong, dog mest i form af træning af krop og sjæl ude i naturen. Qigong er ét af de trænings-systemer, hvor der ikke er nogen aldersgrænse på. I Kina dyrker man Qigong, i alle aldre - selv de ældste omkring de 100 år, og øvelserne kræver ikke det store udstyr, så alle kan være med.

Skulle du have fået lyst til at prøve Qigong på egen krop, er der god mulighed for at finde en lokal forening eller en personlig træner i dit nærmiljø, grundet den store efterspørgsel herhjemme, er der oprettet Qigong-hold i det meste af Danmark. Hvis du aldrig har prøvet denne træningsmetode før, anbefales det af specialisterne, at du starter op på et begynder-hold. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken