Reducer frygten for angst

En tilstand af ængstelse fra forventningen om en trussel, situation eller begivenhed, uanset om den er ægte eller indbildt, anses for at være angst. Symptomer på denne tilstand omfatter sådanne ting som hurtig hjerterytme, svimmelhed, brystsmerter og en følelse af åndenød. Denne tilstand er også en af de mest almindelige menneskelige følelser, der opleves på mange tidspunkter i de fleste menneskers liv. Der er nogle måder, hvorpå man kan reducere frygten for angst.

Reducer frygten for angst

1. Distraktion

Det er bedst ikke at fokusere på din panik, dette øger bare sandsynligheden for at få et anfald. Små ting som at skrue op for radioen, gå en tur, eller bare komme vand i ansigtet, kan hjælpe til at distrahere dig fra at føle panik.

2. Accept & konfrontering

Denne metode er terapeutisk for at reducere ens frygt for angst. Man må forstå og fjerne årsagen, der ligger bag ens panik. Det er vigtigt at erkende problemet, så du kan kæmpe imod det. Jo mere man frygter, hvad der vil ske, desto sværere er det at bryde den onde cirkel af angst. Når du finder ud af, hvad der forårsager din panik, ofte med bistand fra en terapeut, kan du sætte en stopper for de mørke tanker og fremme de positive. Denne metode kræver beslutsomhed, mod og udholdenhed for at lykkes under disse betingelser.

3. Din kost

En af de bedste måder at mindske angst på, er ved at spise og drikke ordentligt. En ordentlig kost kan hjælpe med at fjerne den. Du bør drikke rigeligt med vand. Dehydrering kan føre til angst, men ved at drikke rigeligt med vand afværges de subtile følelser af angst. Således hjælper det til at helbrede den, såvel som at afværge træthed og udvikle sejhed. Du bør også undgå visse fødevarer som sukker og koffein, samt andre sure fødevarer. Spis flere fødevarer, der er basiske for at forbedre din krops modstandskraft, såsom grøntsager, frugt og juice.

4. Motion

Motion er altid godt for kroppen, men for at mindske frygten for angst er åndedrætsøvelser og yoga en fantastisk måde at bekæmpe et angreb på. Her er nogle nyttige trin: Mens du sidder ret op og ned, inhalerer du meget langsomt og så dybt, som du kan. Derefter udånder du langsomt, mens du fokuserer på din mave. Før du tager endnu et åndedrag, skal du tælle for dig selv, "tusind,” “to tusind,” “tre tusind,” og derefter trække vejret. Du skal gentage denne sekvens, indtil din vejrtrækning bliver langsommere, og du føler dig roligere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken