Sådan får du selvtillid

Det er enormt vigtigt at have selvtilliden i orden, da det er denne, man bygger sin tilværelse på. Uden selvtillid er det svært at få en hverdag til at fungere, da man ikke tror på sig selv og sine evner.

Sådan får du selvtillid

Dårlig selvtillid kan svække en på mange fronter, da det blandt andet også kan hæmme ens sociale liv og præstationer i skolen eller på jobbet.

Hvorfor får man dårlig selvtillid?

Dårlig selvtillid kan udspringe af mange forskellige typer af hændelser, hvor et eksempel på dette kan være vedvarende mobning. Det er dog forskelligt fra person til person, hvad der kan medføre dårlig selvtillid. Hvis man under opvæksten har oplevet svigt, kan dette også betyde, at man, allerede inden man begiver sig ud i det sociale liv, har en svækket selvtillid.

Konsekvenser af dårlig selvtillid

Dårlig selvtillid vil altid hæmme en, når man begiver sig ud på livets vej. Dette skyldes, at man ikke har tillid til sig selv som menneske. Dette kan resultere i svære depressioner, da gentagne nederlag og utilfredshed med en selv ikke påvirker ens psyke i en positiv retning.

En god selvtillid er derimod med til at give en tryghedsfølelse og en følelse af, at man er god nok. Derudover kan en god selvtillid også munde ud i gode resultater udadtil, som eksempelvis en succesfuld karriere, et flot eksamensbevis og gode resultater. En dårlig selvtillid svækker din livskvalitet, og det er derfor vigtigt at bearbejde denne, da en god selvtillid vil være gavnlig på enormt mange fronter.

Få god selvtillid

Dårlig selvtillid kan næsten kategoriseres som en folkesygdom, da vores konkurrenceprægede samfund har skabt en epidemi, hvor dårlig selvtillid næsten er mere forekommende end god selvtillid. Heldigvis kan man nemt forandre sin dårlige selvtillid til god selvtillid ved at arbejde med sin opfattelse af sig selv.

Da dårlig selvtillid ikke kan kategorises som en psykisk lidelse, kan man ikke uden videre gå i terapi for at forbedre sin selvtillid. Endvidere har mennesker med dårlig selvtillid ofte ikke lyst til at skilte med det, da det får dem til at fremstå svagt, hvilket ikke er et godt tegn i et konkurrencepræget samfund.

Heldigvis findes der andre metoder, hvormed man let kan arbejde med sin selvtillid i ro og mag derhjemme. En effektiv metode er at investere i en lydbog, da man her kan blive guidet til at forbedre sin selvtillid. En anbefalelsesværdig lydbog er Malte Langes ”Boost dit selvværd og din selvtillid”.

Du kan evt. også læse vores tre-delte temaserie om selvværd her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at få mere selvtillid, nyheder og tilbud tilsendt på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken