Sådan klarer du ordblindhed

Ordblindhed påvirker mellem 5 og 10 procent af befolkningen. Det har været kendt for at påvirke både drenge og piger i lige grad. Det er en form for indlæringsvanskelighed. Mennesker, der har det, har svært ved at læse og skrive. Børn og voksne fra alle baggrunde og racer lider af det. Det er tilrådeligt, at du lærer at klare ordblindhed, hvis du ønsker at reducere dine frustrationer og forbedre din livskvalitet.

Sådan klarer du ordblindhed

Ordblindhed kan være forskellige ting

Der er mange former for ordblindhed og omfanget af handicappet varierer. Nogle personer har svært ved at skrive og læse, mens andre finder, at matematik er et problem. Du skal lære, hvad der er at vide om det, hvilket er afgørende for at hjælpe dig med at forstå dit handicap.

Mind maps kan afhjælpe ordblindhed

Det er vigtigt at organisere dine tanker. Studerende og voksne, der har det, kan bruge en teknik som et såkaldt mind map for at skabe struktur, hvilket vil hjælpe dem, når de studerer eller skriver. Du skal tegne en stor cirkel og sætte hovedemnet indeni. Cirklen skal være midt på papirarket. Tegn linier, der har cirkler på enden, der strækker sig fra cirklen. Underemner skal placeres i de cirkler. Det er vigtigt at være specifik for at sikre, at du har tanker , der er organiserede.

Brug folk, der ikke er ordblinde

Folk omkring dig kan støtte dig i forbindelse med problemet. Det er derfor, det tilrådes, at du danner par med en person, der ikke er ordblind, der hvor du befinder dig. Disse kunne være i skolen eller på arbejdspladsen. Personen kan hjælpe med opgaver som at tage noter, udfylde formularer og udføre læseopgaver.

Undgå at blive overvældet, når din ordblindhed sætter hindringer i vejen

Store opgaver bør opdeles i mindre. Folk, der har ordblindhed bliver overvældet, når de beskæftiger sig med store opgaver. Det er lettere at beskæftige sig med mindre opgaver, hvilket gør målene mindre skræmmende at opnå.

Mundtlige prøver er bedre end skriftlige. Americans with Disabilities Act tilskynder dette. Prøverne er bedre for folk med ordblindhed, da de i højere grad får mulighed for at vise deres værd, hvilket også er grunden til at denne prøveform tilskyndes.

Udnyt de tidspunkter, hvor ordblindheden ikke er på sit højeste

Der er andre faktorer, der gør det nemt at klare ordblindhed. Det er er tilrådeligt at tage hul på projekter tidligt, som regel om morgenen. Det er det tidspunkt, hvor hjernens funktioner er på det optimale, hvilket betyder at det vil være på sit højeste niveau.

At være involveret i forskellige situationer hjælper også. Personer, der deltager aktivt i drøftelser, vil huske mere af det, de lærer. Tipsene diskuteret ovenfor er effektive, og du bør bruge dem, hvis du ønsker at klare ordblindhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken