Sådan reducerer du panikangst

Panikangst eller panikanfald er forårsaget af en underliggende sygdomstilstand. Der findes forskellige typer af panikangst, og medmindre du er klar over den præcise årsag til, at du får dine panikanfald, vil det være svært for dig at finde en løsning for det.

Sådan reducerer du panikangst

Du har måske panikangst på grund af en af mange psykiske lidelser. Du kan have et eller flere sådanne problemer. Frygt for visse ting kan forårsage panikangst, såsom frygt for hunde, frygt for højder og frygt for spidse eller skarpe genstande, blandt andre. Du kan være klaustrofobisk, du kan reagere på bragende lyde eller stressende situationer eller du kan være allergisk overfor visse fødevarer eller næringsstoffer, der også kan forårsage et panikanfald.

Der er to måder, hvorpå du kan finde ud af årsagen til panikangst. Du kan enten holde et vågent øje med alt, hvad du gør, og identificere det element, som umiddelbart udløser et panikanfald, eller du kan søge medicinsk intervention og få en diagnose. I det første tilfælde er du, selv hvis du identificerer udløseren, nødt til at fastslå, hvorvidt det bare er den udløsende faktor eller også årsagen til din panikangst. I nogle tilfælde er udløseren og årsagerne ikke helt det samme.

Her er et par måder at reducere panikangst på, som du kun kan tage i brug, når du kender årsagen eller årsagerne.

Undgå udløserne for din panikangst

Det første skridt til at reducere panikangst er at undgå de udløsende faktorer. Der vil være et tidspunkt, hvor du bliver nødt til at konfrontere eller opleve udløserne og tjekke i hvilken grad, du stadig er tilbøjelig til at få panikanfald, men dette er efter behandlinger. I den første fase af håndtering af panikangst er du nødt til at undgå alle udløsere for at sikre, at du forbliver fri for alle panikanfald. Dette vil ikke kun gøre dit liv praktisk, men også bekræfte, at årsagen, du har fastslået for din panikangst, er korrekt.

Tilmeld dig behandling - panikangst kan ikke altid overvindes alene

Der findes mange typer behandling for panikangst. Du kan vælge psykoterapi, kognitiv adfærdsterapi, afslapningsterapier eller endda medicin og traditionelle behandlinger for at søge permanent lindring af panikangst. Nogle typer panikangst kan ikke helbredes fuldstændigt, og skal styres hele livet igennem. Du skal være opmærksom på, om dette er en mulighed for din panikangst.

Hav øjeblikkelige løsninger klar

Afhængigt af hvilken type panikangst du har, bør du altid have et par øjeblikkelige løsninger ved hånden. Når du oplever et panikanfald vil sådanne øjeblikkelige løsninger hjælpe dig med at modvirke udviklingen af din panikangst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken