Sådan stoppes tvangstanker

Mange af os lider af en form for tvangspræget adfærd.Det kan være i mindre grad, men der kan være ting i dine daglige rutiner, som du altid gør i henhold til en vis standard eller vist niveau.

Sådan stoppes tvangstanker

For de fleste, er det ikke en tvangspræget adfærd, men mere blot en slags vane. Nogle laver deres "vaner" om til noget, der skal gøres i en bestemt rækkefølge, på et bestemt tidspunkt eller på en bestemt måde!

Vi kender alle til en eller anden form for tvangstanker

Når du har problemer med at kontrollere de ting, du gør, så har du en tvangpræget opførsel. Mange af os har prøvet at være på shopping, for derefter at være kommet hjem og have fortrudt vores indkøb, eller måske har vi brugt en masse penge på travbanen og derefter næste morgen fortrudt, at vi overhovedet satte os ind i bilen og tog afsted. Personer, der ofte føler sig skamfulde eller utilfredse med deres handlinger, kan være ramt af tvangstanker eller tvangspræget adfærd.

Alle vore tvangshandlinger skyldes et begreb kaldet Super Stress. Det er, når vi føler os vrede eller kede af en situation, og vi lader den gnave sig ind på os og lader den irritere os konstant. Det langsigtede resultat ses i vore tvangshandlinger. 

Vi føler behov for at gøre noget, der får os til at føle os godt tilpas, og derved fjerne vores vrede eller smerte. Der er dog gode nyheder. Der er metoder til at fjerne noget af din stress, og hjælpe dig til, at fokusere på andre ting end bare dine tvangstanker.

Dette kan gøres med en plan der udføres i fire niveauer. Det første niveau af denne plan er fysisk, dernæst det følelsesmæssige, så tanker og overbevisninger og til sidst magt-niveauet. Du kan selvfølgelig søge på nettet og få hjælp til at finde flere emner med detaljerede oplysninger, eller du kan få hjælp fra en professionel, såsom en terapeut, der er kvalificeret og uddannet i denne type adfærd. 

Et af de første skridt er at indrømme, at du har en tvangspræget adfærd, og dernæst at arbejde med problemet, for dagligt at kunne forbedre resultaterne.

Find frem til selve essensen af dine tvangsfølelser

Det er en rigtig god idé, at finde årsagerne bag tvangsfølelsen, og hvordan du bedst kan blive beroliget, for at hjælpe dig til overkomme din tvangsprægede adfærd. 

Erkendelse af hvilke typer af situationer og omstændigheder der gør dig stresset, er et stort skridt i retning af at hjælpe dig med at overvinde problemet og begynde at bekæmpe din tvangsprægede adfærd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken