Sådan udmærker du dig til eksamen

Prøver er stort set beregnet til at vurdere, hvad du har lært i klassen. Testperioden er normalt den tid, som de fleste elever frygter. Hvad de fleste af dem ikke ved er, at med god forberedelse og brug af et par strategier vil det være nogenlunde nemt at tage en test og udmærke sig.

Sådan udmærker du dig til eksamen

Læs op før hver test - du vil ikke sidde til eksamen komplet uforberedt

Du må ikke tage chancer ved at være for selvsikker. En stor del af de studerende, der ikke tager sig tid til at studere, antager, at de allerede har den nødvendige viden til at tage og bestå eksamener. De bliver senere chokerede, når det er tid til testen, og de er tomme i hjernen. For at undgå en sådan situation er det altid vigtigt at afsætte tid nok, hvilket vil lade dig læse tilstrækkeligt til eksamen.

Få hvile nok natten før eksamen

Du må ikke bruge hele natten til at læse. Forbered dig tidligt, så du kan få masser af hvile og også spise morgenmad den pågældende dag. Dette vil sikre, at du er vågen og helt klar mentalt på test-tidspunktet.

Vid, hvad du skal læse på, og hvordan - det mindsker din eksamensangst

Find ud af, om testen bliver med korte svar, flere svarmuligheder, lange svar, eller en essaytest, eller endda en blanding af nogle eller alle disse. Det er bedre at have disse oplysninger på forhånd, så du kan strukturere dit læseskema ifølge dette. Din lærer vil være i stand til at give sådanne oplysninger.

Benyt dig af alle midler til at få viden før eksamen

Hvis der er noget, du ikke forstår, så spørg nogen, der vil hjælpe dig. Disse kan være dine forældre, lærere eller skolekammerater. Du må ikke bare ignorere problemet og gå videre til næste afsnit.

Udnyt aller essourcer, der er til din rådighed, til at studere. Du kan bruge læsestof fra klassen eller bøger fra biblioteket. Internettet er også en nyttig ressource, som du bør bruge. Den har et væld af viden på de fleste om ikke alle emner, som du kan studere. Der er også nogle akademiske websteder, der er utroligt hjælpsomme. De indeholder materialer, der er blevet indgivet af andre elever og lærere.

Vær frigjort, når du læser til eksamen

Når du læser op til en test, skal du frigøre dig fra distraktioner. Du må ikke stresse dig selv med ting, der ikke er nødvendige. Du må ikke koncentrere sig om din fritid eller om at hænge med vennerne, før efter testen. Disse er blot nogle af de enkle strategier, som du bør tage i brug, hvis du ønsker at bestå dine skoletests.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken