Sådan mindsker du dit alkoholmisbrug

Det kan være svært at overvinde et alkoholmisbrug, men det er ikke umuligt, og der er hjælp at hente. Her gennemgår vi 6 punkter, der er vigtige at have i baghovedet, hvis man skal sit alkoholmisbrug til livs.

Sådan mindsker du dit alkoholmisbrug

Få støtte til at overvinde dit alkoholmisbrug

Hvis du ofte drikker med vennerne, kan det være bedst at undgå den flok, du ofte drikker med. Prøv at møde netop denne gruppe mennesker så lidt som muligt, eller få deres støtte i at hjælpe dig med at drikke mindre.

Du kan også foreslå at ses i andre sammenhænge, for eksempel til udendørs-aktiviteter i stedet for at gå til en bar, og dermed reducere de situationer, hvor de våde varer serveres. Har du et alkoholmisbrug, vil du sandsynligvis også have meget bestemte vaner omkring det at drikke. Det er lige så meget disse vaner, der skal udfordres, som den fysiske trang til mere alkohol.

Alternativt kan du vælge at drikke alkoholfri øl, så du stadig kan være sammen med gruppen, uden at få effekten af alkohol. Bare husk, at familie og venner kan støtte dig, når det er svært.

Visualisér dig selv uden et alkoholmisbrug - det er din fremtid

Først og fremmest skal du fastslå dine egne grunde til at ville drikke mindre. Bruge dette som dit våben og visualiser den ubehagelige situation eller de negative sundhedsmæssige konsekvenser, som det vil resultere i, hvis du ikke regulerer dit drikkeri. Det er ikke den person, du ønsker at være!

Tænk dernæst på alternativet, som resulterer i, at du bliver veltilpas og fuld af energi. Ikke bare tænk på det almindeligt, men virkelig forestil dig, at du er fri af dit alkoholmisbrug. Brug dine sanser, og gør denne "nye" version af dig selv så virkelig i dit sind, som du kan. Dét er målet, din fremtid - du er der måske ikke endnu, men det kommer du.

Når du har mest lyst til alkohol, så tænk på denne version af dig selv igen. Jo mere du kan gøre det, desto stærkere bliver du, og trækker lidt efter lidt dig selv ud af dit alkoholmisbrug. 

Det er ikke en coping-mekanisme at drikke alkohol

Et vigtigt tip til at drikke mindre alkohol er at forstå, at du ikke kan drikke dine problemer bort. Det ved du selvfølgelig godt, men det er vigtigt at slå fast, fordi mange mennesker begynder at drikker tæt, når de er stressede, eller bliver udsat for et specielt problem.

Et alkoholmisbug er en ond cirkel. Man begynder at drikke, fordi det meget kortvarigt gør tingene lettere, men jo mere man drikker, desto flere problemer får man med tiden, og har derfor lyst til at drikke endnu mere, for at dæmpe de nye problemer.

For at komme ud af sit alkoholmisbrug, må man i stedet tage sig den tid og energi, det kræver at indse sine problemer og undersøge de forskellige muligheder, der er til rådighed, så de kan løses.

Det kan nemt virke uoverskueligt, men det er derfor, det er vigtigt, at man beder om hjælp og kan støtte sig op ad andre i svære perioder.

Regn på det - Alkoholmisbruget kan dræne din bankbog

Regn ud hvor mange penge du bruger på alkohol om ugen eller måneden. Så tjek hvor meget det beløber sig til om året. Tænk på alle de andre ting du kunne bruge disse penge på, uanset om det er elektronik, ferier, bøger etc.

Ved at droppe alkohol er der altså mere end én type af frihed at hente - både fysisk og økonomisk uafhængighed.

Tolerér fejl

Lav en tidsplan og forsøg at følge den så nært som muligt. Du skal dog ikke være for hård ved dig selv, hvis du drikker mere, end du havde planlagt en gang imellem. Hold dig positiv og tilskynd dig selv til at holde ved din plan, så du kan reducere dit alkoholmisbrug, uanset om det så ender med at tage lidt længere, end det var planen. Det vigtigste er, at du kommer i mål.

Hypnose mod alkoholmisbrug

Hypnose er en både effektiv og billig hjælp til at overvinde sit alkoholmisbrug. På lydbog kan du altid have terapeut i lommen, så der er hurtig hjælp at hente, hvis man er ved at få et tilbagefald. Du kan læse mere om hypnosen på lydboh her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken