Stop med at skære tænder i dag - Effektive råd mod bruxisme

Vi ved alle, at det ikke er godt at skære tænder, men mange gør det. De fleste skærer tænder, når de sover, men nogle gør det også, når de er vågne, særligt hvis de er stressede. Vi vil her beskrive, hvordan du kan holde op med at skære tænder hurtigt og effektivt.

Stop med at skære tænder i dag - Effektive råd mod bruxisme

Det er naturligt at skære tænder, viser ny forskning

At skære tænder, eller bruxisme som det også kaldes, kan være meget generende. Er man tilbøjelig til at skære tænder, vil man ofte opleve nogle ubehagelige følger, hvor de hyppigste er nedslidte tænder og spændingshovedpine. Mange vil derfor gerne holde op med at skære tænder, men det er ikke bare ligetil, for det er ikke en bevidst handling, som man kan kontrollere.

Det har længe været kendt, at der er tale om en stress-reaktion, når vi skærer tænder, men man har ikke vidst hvorfor. Hvad er det, der gør tænder-skæren til en brugbar reaktion for kroppen, når ens stress-niveau stiger?

Med moderne forskning i neuro-videnskab har vi løftet sløret en stor del af svaret. Det viser sig nemlig, at vores hjerne aktiveres mere end normalt, når vi skærer tænder eller bider hårdt sammen. Det samme gør sig gældende, hvis vi knytter vores hænder, men den største stigning i hjerneaktivitet forekommer, når vi skærer tænder.

Det at skære tænder og knytte vores hænder lader altså til at være en naturlig reaktion på situationer, hvor vi har brug for et hurtigt boost i vores mentale kapacitet.

Evolutionær forklaring af det at skære tænder

Evolutionært kan det forklares ved at de af vores forfædre, som havde denne egenskab, hvor de kunne give sig selv en fordel, havde størst sandsynlighed for at overleve, og dermed er det deres gener, der er videregivet til os i dag.

Hvis du f.eks. står overfor et rovdyr, der vil æde dig, er det særdeles nyttigt at kroppen automatisk kan øge hjerneaktiviteten ved at skære tænder eller bide dem hårdt samme, for den øgning kan være forskellen på om man overlever eller ej.

Faktisk kan vi dermed sige, at det biologisk set er ret nyttigt at skære tænder. Problemet opstår først, når det bliver en vedvarende automatisk handling, hvor man risikerer spændingssmærter, hovedpine og ødelagte tænder.

Skære tænder er naturlig forsvarsmekanisme

Hvordan stopper man med at skære tænder?

Når vores handlinger ikke udføres bevidst, bliver de i stedet styret at underbevdstheden, som vi ikke har ummidelbar adgang til at kunne ændre på. Der skal derfor mere end bare viljen til, når man vil holde op med at skære tænder, men det er ikke umuligt at stoppe - man skal bare have en måde at arbejde med det underbevidste.

Via hypnose eller hypnoterapi kan man påvirke sin underbevidsthed til at foretage specifikke ændringer i handlings- og tankemønstre, som man ønsker at gøre op med, deriblandt også, hvis man skærer tænder.

Mere specifikt skal man med en målrettet indsats lære sin krop, at den ikke har behov for at skære tænder, fordi den ikke er i en situation, der kræver en særlig indsats af hjernen. Når underbevidstheden accepterer dette, vil den af sig selv bryde vanen med at skære tænder på ikke-relevante tidspunkter.

Eller sagt helt kort, så er det at skære tænder en automatisk reaktion, og gennem hypnosen lærer man sig selv at "slukke" for denne reaktion.

Stop med at skære tænder med effektiv hypnose

Til dem, som ønsker at gøre op med deres tænderskæren, tilbyder vi den effektive hypnose, som ved hver lytning guider din underbevidsthed til at give slip på den vedvarende tenens til at skære tænder, uanset om det er når du er vågen eller sover.

Hypnosen er både en billig og let måde at slippe for bruxisme, og den kræver ikke nogen særlige forudsætninger for at kunne bruges. Det eneste, du skal gøre, er at ligge eller sidde behageligt og afslappet, mens du lytter hypnosen igennem og lader den gøre sit job.

For hver gennemlytning vil kroppens tendens til at skære tænder dæmpes for til sidst at forsvinde. Efterfølgende kan man med fordel lytte den igennem igen i perioder, hvor man måske er ekstra stresset, så man ikke risikerer at skære tænder igen som en respons på f.eks. en svær tid.

Held og lykke med at overvinde tendensen til at skære tænder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken