Tips til at forbedre dit barns selvværd

Det tager lang tid at udvikle børns selvværd. Og desuden kan et barns selvværd meget let knuses. På grund af dette paradoks, har børns selvværd i udbredt grad været genstand for undersøgelser og forskning for psykologer og pædiatriske eksperter. Hver forælder, lærer og andre voksne, der beskæftiger sig med børn, skal huske på betydningen af børns selvværd, og alle bør gøre, hvad de kan, for at bidrage til det.

Tips til at forbedre dit barns selvværd

Næsten ethvert barn vil have lavt selvværd på et tidspunkt i løbet af deres opvækst. Et barn, der vokser op med lavt selvværd, kan ende med at blive reclusivt, trist og underpræstere. Det er nødvendigt at forbedre børns selvværd, så snart der er det mindste tegn på, at barnet har lavt selvværd. Et barn kan have lavt selvværd generelt eller på særlige områder eller under visse omstændigheder. Forældre og pædagoger er nødt til at løse sådanne problemer. Her er et par tips til at forbedre dit barns selvværd.

Vær generøs med at værdsætte deres indsats

Ikke alle børn vil være vidunderbørn. De fleste børn vil ikke gøre noget konstruktivt i løbet af deres barndom eller teenageår. Uanset hvor lidt de gør, eller når de kommer med noget til dig, er det vigtigt at at værdsætte det generøst. Mild påskønnelse virker ikke altid. Når du virkelig belønner, hvad lille et barn gør eller har gjort, er det et løft til deres selvværd.

Du skal opmuntre dem til at prøve

At opmuntre et barn til at gøre eller prøve noget er den bedste måde at øge hans eller hendes selvværd på. Et barn har brug for at vide, at han eller hun vil blive bakket op, især af forældre. Når de har forældrenes støtte og godkendelse vil de føle sig mere sikre med at prøve ting. Medmindre et barn forsøger forskellige ting, og finder, hvad han eller hun er god til, ville selvværd være et problem.

Du må ikke være hård ved dem, hvis de fejler

Børnene vil fejle  i det ene eller det andet. Voksne fejler hele tiden. At være hård ved børnene, når de fejl er, er det sidste, du skal gøre. Uanset om et barn har det eller ikke har det dårligt med fiaskoen, bør en forælder forsøge at opmuntre barnet til at fokusere på det gode. Dette hjælper virkelig med at styrke børns selvværd.

Du skal behandle dem med respekt foran andre

Et barn har ikke et fuldt udviklet ego eller er ikke så bekymret for deres offentlige image, men også de ønsker ikke at være flove, når andre er til stede, især andre børn eller fremmede. Dette kan være ødelæggende for et barns selvværd. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at forbedre dit selvværd, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken