Tips til at lære Qigong

Qigong er en kinesisk kunst form for motion og meditation. Når du lærer Qigong, vil du måske fokusere på det fysiske aspekt af træningen og ikke de meditative aspekter. Uanset dette, bliver du nødt til at øve kunstarten på egen hånd, mens du lærer Qigong fra en ekspert. At lære Qigong er ikke specielt nemt, fordi det ikke er en konventionel form for motion i vesten. Qigong er meget forskellig fra cardiotræning, løb eller motion i et motionscenter. Men Qigong kræver alt eller enhver af dine fysiske egenskaber, som alle andre øvelser ville kræve tilsammen. For eksempel har du brug for styrke, udholdenhed, smidighed og kontrol over alle dine legemsdele.

Tips til at lære Qigong

Mens du lærer Qigong, er du nødt til at være flittig med din træning, og du kan få brug for hjælp til at lære Qigong ordentligt. Her er nogle tips til at lære Qigong, der vil sikre, at du lærer det hurtigt og lever op til øvelsernes krav.

Øv vejrtrækningsmetoder og udvikl vejrtrækningsbevidsthed

At trække vejret ordentligt og have vejrtrækningsbevidsthed er en forudsætning for at lære Qigong. Vejrtrækningsbevidsthed er en tilstand af krop og sind, hvor du ved præcis, hvordan du trækker vejret, hvor meget ånde du har i dig, og hvor meget du har brug for. Hvor meget du inhalerer, har og hvor meget du ånder ud, skal alle være fuldstændigt under din kontrol. Du er nødt til at øve vejrtrækningsmetoder. Du skal trække vejret ind og ånde helt ud. Øv dig i at indånde, holde vejret i et godt stykke tid og derefter udånde, og følg dette op med at ånde delvist ind, holde vejret og ånde delvist ud. Når du har vejrtrækningsbevidsthed, skal det nok lykkes dig at lære Qigong med lethed.

Hav kontrol over dine forskellige legemsdele

I Qigong er du nødt til at have kontrol over hver eneste del af din krop. Du bør være i stand til at flytte din lillefinger, og kun din lillefinger, uden at bevæge nogen anden finger eller kropsdel. Denne træning er måske ikke en del af dine sessioner, når du lærer Qigong, men du kan øve sådanne metoder hjemme for at være i kontrol over alle dine legemsdele. Uden en sådan kontrol ville du ikke have den balance, der er nødvendig, i en dynamisk og statisk træning af Qigong.

Hav en sund livsstil

Spis godt, sov godt og undgå alle de dårlige vaner, der kan køre dine sunde livsstil af sporet. Der er ikke noget alternativ til en god livsstil. Hvis du går på kompromis med dette og giver efter for fristelsen, vil du ikke være i stand til at lære Qigong.

Frigør dit sind

Du må ikke være stresset eller tænke på andet end din træning, mens du lærer Qigong. Din sindstilstand vil afspejles i din fysiske tilstedeværelse og bevægelser, som vil modvirke din indlæring af Qigong.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken