Ludomani - Tips til at reducere din ludomani

Ludomani er en særdeles skadelig vane, som normalt er meget svær at bryde alene. Som ludoman er man fanget i en selvforstærkende, negativ spiral, som det oftest vil kræve hjælp at bryde. Vi beskriver her, hvad du selv kan gøre, hvis du lider af ludomani, eller hvis du kender en, som har brug for hjælp.

Ludomani - Tips til at reducere din ludomani

Hvad er ludomani?

Langt de fleste af os kender godt til en mild grad af ludomani. Vi giver den liiige en chance mere, skal bare liiige spille en bane/runde mere, skal bare liiige have den sidste sejr - det sidste fiks. Lider man af ludomani, er det nogle af disse følelser, man har. Forskellen på ludomanen og andre er bare, at de fleste er i stand til at styre eller ignorere disse følelser, hvorimod en person med ludomani nærmest kan føle sig tvunget til af footsætte et spil, selv når man er ved at tabe.

Ludomani kan derfor have meget ubehagelige konsekvenser. Det er muligt, at du har tilladt dig at spille et par gange og er endt med at vinde mere end det, du har tabt, men hvis du er ludoman vil du til sidst ende med at tabe, fordi behovet for at fortsætte spillet er større end ønsket om at stoppe, mens legen er god.

Følgerne ved ludomani

Mange mennesker har mistet alt på grund af ludomani, og hvis man har den tendens, er det vigtigt at gøre noget ved det, før man selv ender i samme situation. Dog accepterer de fleste desværre ikke, at de har et problem, eller at de befinder sig på et skråplan, hvor det i sidste ende nemt kan blive et problem.

Det første skridt er at holde op med at leve i fornægtelse. Hvis dine tanker ofte eller hele tiden kredser om at spille og du bruger mange penge på det, bør du indse, at du nok har ludomani. Det gør ingen forskel, om du føler, at du godt kan klare dig uden de penge, du taber, for det er dén tankegang, der til sidst kan risikere at holde dig fast i din ludomani og i gæld.

Når du accepterer, at du har ludomani, er du allerede på rette vej, for så har du incitamentet for at gøre noget ved det - du har et mål; ikke at lade ludomani kontrollere dig. Accepten af et problem og viljen til at gøre noget ved det er det bedste (faktisk det eneste) fundament, der er relevant, når man skal overvinde et problem.

Spørgsmålet er nu, hvad man så kan gøre ved ludomani.

Undgå negative følger ved ludomani

Tips mod ludomani

Find et alternativ

Det er meget nemt at sige, at du skal vågne om morgenen og lade være med at tænke på at spille. Når dagen nærmer sig sin afslutning, vil folk med ludomani uvægerligt tænke på at spille og forkæle sig selv med det. Med online casinoer og let tilgængelige spillesteder behøver man ikke engang at tage nogen steder hen for at sætte penge på højkant.

Det, du skal gøre, er at finde et alternativ til at spille. Du er nødt til at finde noget, der er sjovt nok. Det kan være et midlertidig skridt, men du skal finde et sådant alternativ. For eksempel kan du begynde at spille en bestemt sport, måske squash, tennis, billard, kort (uden penge) eller golf eller hvilken som helst anden udendørs sport, du kan spille. Sport er meget vanedannende, så prøv at finde en hobby eller en lidenskab, der kan gøre dig glad og holde dig beskæftiget.

Hold dig fra penge

Hvis du har en opsparing eller ekstra penge mellem hænderne, vil dette udløse din trang til at spille. Du må ikke have adgang til penge. Du må ikke gå rundt med dit betalings- eller kreditkort.  Opsæt auto debiteringer på dine konti, så de overskydende kontanter går ind i en opsparingskonto, som du ikke har nogen kontrol over, eller som ikke er umiddelbart tilgængelig.

Lav investeringsplaner, der ville trække pengene fra dig i det øjeblik, du har dem. Dette vil modvirke din ludomani, fordi du ikke vil have penge til at spille, og du vil også nyde afkastet af investeringerne.

Hold dig fra fristelse

Hold dig fra spillesteder, online eller offline. Hold dig fra mennesker, der spiller med dig. Hold dig fra alle de fristelser, der udløser din ludomani.

Det kan måske kræve, at du er nødt til at finde andre sociale kredse at begå dig i, men din ludomani vil i sidste ende blive mindsket af det. Hvis man undgår de ting og folk, der normalet er med til at friste en og fastholde en i ludomaniens verden, så bliver det automatisk lettere at arbejde på at mindske de dybereliggende årsager til, at man har ludomani i første omgang.

Lydbog mod ludomani

Hypnoterapi mod ludomani

Ofte vil ludomani være resultatet af forskellige, negative mentale faktorer. Disse kan være svære at slippe af med, og det er også derfor at mange hænger fast i de sædvanlige vaner, når de lider af ludomani.

Selvom det er svært at ændre på egen hånd, så er der til gengæld godechancer for en forbedring, hvis man får den rette støtte og vejledning. Her har hypnoterapi vist sig som en særdeles effektiv måde at ændre ens tanker og vaner, så de dybereliggende faktorer, der førhen kom til udtryk som ludomani, ikke længere vil være til stede eller være stærkt formindsket.

Hos mindly tilbyder vi en hypnose på lydbog, som kan være din hjælp på vejen ud af et liv med ludomani. Vi tilbyder desuden fuld tilfredshedsgarenti, så hvis du inden for 14 dage ikke er tilfreds, refunder vi det fulde beløb.

Uanset om du vælger vores lydbog eller forsøger med en anden løsning, så håber vi, at du overvinder din ludomani.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken