Tips til din køreprøve

Du kan bestå din køreprøve ved første forsøg og få dit kørekort eller du kan måske blive nødt til at tage den flere gange, før det lykkes. For at bestå køreprøven allerførste gang, er du nødt til at være en velinformeret bilist, der kender bilen. Du kan være en nybegynder, der ikke har kørt tyve kilometer på motorvejen, eller du kan være en bilist, der er gammel i gænge, og uanset hvor meget praktisk erfaring, du har, kan du risikere at begå fejl. Hvis du begår fejl ved en køreprøve, og den motorsagkyndige ser det, får du sikkert ikke dit kørekort eller dit kørekort fornyet.

Tips til din køreprøve

Her er nogle tips til din køreprøve, som skal hjælpe dig til at bestå den allerførste gang.

Øv dig så meget, du kan

Du bør være opmærksom på hver eneste af bilens egenskaber og vide, hvordan man kører. Når først du bliver fortrolig med at køre, skal du blive fortrolig med køreprøven. Du skal være behændig med vejskilte, ved vigepligt, at trække ud fra kantstenen, sætte bilen i bakgear, starte bilen med et ryk eller standse den, mens du er i højt gear og derefter hurtigt skulle skifte til lavere gear for at komme i gang igen. Disse er nogle problemer, som mange bilister har. Selv hvis man er fortrolig med disse grundlæggende kørselsbegreber, er der mange mennesker, der kvajer sig med det under køreprøven. Det er netop derfor, du bør øve dig i alle disse i mindst et par dage eller flere gange, før du skal på banen med den motorsagkyndige ved din side.

Være afslappet og udstrål selvtillid

Du kan ikke ryste, svede eller have nogen symptomer, der indebærer nervøsitet. Hvis du har tegn på sådant, er du sandsynligvis nervøs. Du vil blive bedømt strengere, hvis du er nervøs. Et kørekort udstedes aldrig til en ansøger, der ser nervøs ud under selve prøven, når bilen ikke er i de mest krævende trafikforhold eller omstændigheder.

Følg reglerne til punkt og prikke, vær konservativ

Du må simpelthen ikke overse et skilt. Du kan pludselig sætte farten op eller pludselig slå bremserne i. Du skal at overholde færdselsregler, skilte og hastighedsgrænser. Det er acceptabelt at køre med en hastighed lavere end fartgrænsen, men det er aldrig acceptabelt at køre bare en halv kilometer i timen hurtigere end grænsen. Du kan køre med støt fart, ikke forhaste dig, se i bakspejlene, uden ad vinduet og bagud for at være opmærksom på dine omgivelser. Den motorsagkyndige vil kunne lide disse og kan være mere tilbøjelig til at godkende kørekortet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken