Tips til forbedring af social fobi

Frygt er en meget almindelig og naturlig reaktion og er endda sundt i visse tilfælde. Men til tider kan frygt være ubegrundet eller skadeligt for dit helbred. Visse personer oplever almindelig frygt, såsom højdeskræk eller angst for edderkopper. Denne frygt påvirker normalt ikke din hverdag, men personer med social fobi er ikke så heldige. Social fobi indebærer frygt for sociale situationer og social interaktion. Mange mennesker oplever denne fobi i forskellige sværhedsgrader, men nogle individer er så bange for sociale situationer, at de aldrig forlader deres hjem. Det er vigtigt at behandle dine problemer med social fobi, før de bliver alvorlige og undgåelse er din eneste måde at håndtere dem på. Her er nogle tips, der kan hjælpe med at forbedre din sociale fobi.

Tips til forbedring af social fobi

1 Indøv afspændingsteknikker

Bekymring er en selv-programmerende mekanisme, der lærer din hjerne til at associere frygt med visse situationer. Ved at bekymre dig, vil du kun forværre din angst og skabe en unødvendig optrapning, som kun vil producere mere frygt. Stort set føler du dig ængstelig, fordi du har lært dit sind at have det sådan, når det udsættes for sociale situationer. Den bedste måde at vende denne programmering, er at berolige dit sind. Når ængstelige tanker tager over, skal du prøve at tage et bad eller forestille dig, at du er selvsikker under en social begivenhed. Dette kan bidrage til at fjerne bekymringen og mindske din social-fobi.

2 Gå i byen

At undgå sociale situationer kan virke som en kortsigtet løsning på din sociale fobi, men det vil kun forværre dine symptomer i det lange løb. Du er nødt til at blive ved med at placere dig selv i sociale miljøer for at sikre, at du ikke bliver så bange, at selv hvilken som helst social oplevelse forårsager et panikanfald. Hvis du konstant udsætter dig for at være social, vil dette lade dig behandle din fobi og konfrontere din frygt og gennemarbejde din angst, og frygten vil begynde at mindskes. Men du kan aldrig bruge undgåelse som en form for behandling for denne tilstand, for din sociale angst vil kun blive værre, til den er helt uoverskuelig.

3. Lad ikke dine tanker løbe af med dig

Sommetider lader personer med social fobi deres sind gøre frygten større, end den faktisk er. Frygt er en stærk følelse og kan påvirke hele dit liv, hvis du lader frygten overtage dine tanker og få kontrol. At have et realistisk livssyn kan hjælpe dig med at holde din frygt til et minimum og giver dig mulighed for at opleve social interaktion uden symptomer på panikanfald.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken