Typer af Depressioner

Depression kan dække over mangt og meget. Det være sig en mindre depression, hvor man har et dårligt selvværd og synes alt er trist og gråt i en kortere periode, til at være nærmest en kronisk lidelse der for nogle mennesker varer hele deres liv, det er heldigvis de færreste der rammes af depression, i en sådan grad.

Typer af Depressioner

Forskellige former for depression

Der er mange typer af depression, af dem kan nævnes f.eks. vinterdepression - denne kan ramme os alle i de mørke måneder, Unipolar lidelse - den mest almindelige og udbredte form for depression, fødselsdepression - kan ramme begge køn, Dystymi - er en meget langvarig og vedvarende form for depression, Bipolar lidelse - er den de fleste kender under navnet Manio-depressiv. Disse korte forklaringer, giver et nogenlunde overblik over, hvilke slags depressionsformer der findes, dog er der, som med alle andre psykiske lidelser, mindre og større grader af disse lidelser. Hvis du søger behandling for depression, er begyndelsen næsten altid med antidepressiv medicin og psykologsamtaler.

Undersøgelser har påvist, at mennesker der lider af depressive tanker, kan afhjælpe en stor del af dem, gennem daglig motion og sund kost. Du kan, hvis du har en mindre depression, faktisk træne denne væk i det lokale motionscenter. Her kan du også få hjælp til at få omlagt kosten. De fleste tilfælde af en mild depression skyldes, at vi lever i et land, hvor der ikke kommer nok d vitamin fra de solskinstimer vi har, og for mange mennesker har mangel på d vitamin stor indvirkning på vores humør og velvære.

D vitamin kan spille en vigtig faktor i en depression

Man kan næsten sige, at d vitamin kombineret med sund kost og motion, kan hjælpe til at se lyst på tilværelsen igen, og få styr på de depressive tanker. Har du derimod en noget sværere depression, er det altid godt, at konsultere sin egen læge og få lagt en behandlingsplan her vil der ret sikkert også indgå motion og en kostomlægning, dog i ledsagelse af antidepressiv medicin. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken