Yoga for gravide

Gravide kvinder er altid interesseret i måder, hvorpå de kan ændre deres fysik efter barnets fødsel. Men hvad hvis disse kvinder blev udstyret med muligheden for effektivt at motionere under graviditeten, så det er unødvendigt eller meget nemmere at tabe sig bagefter?

Yoga for gravide

Yoga for gravide er en fantastisk måde at sikre dig, at du kan holde dig sund under og efter din graviditet. Det er også vigtigt at bemærke, at det ikke kun gavner dig, men det gavner også din baby.

Hvis du i øjeblikket er interesseret i, hvad yoga for gravide er, og hvordan det kan hjælpe dig, indeholder denne artikel interessante oplysninger om denne type træning for gravide, der er fantastisk for både mor og hendes baby.

Hvad er gravidyoga?

Yoga for gravide, der også almindeligvis kaldes prænatalyoga, er stort set det samme som yoga for den ikke-gravide.

Denne særlige form for motion er egnet til at opbygge din styrke, udholdenhed og til meditative formål for at reducere stress og angst. Ikke alene er det afslappende og utroligt behageligt, det giver din krop en utroligt god træning, der vil bidrage til at forbedre dit hele dit udseende.

Yoga for gravide er fantastisk for ventende mødre, der ikke ønsker at overanstrenge sig i fitnesscentret eller deltage i træning, der ville være for stressende for dem selv og barnet.

Fordelene ved yoga for gravide

Der er snesevis af fordele forbundet med yoga for gravide, og de spænder fra at øge blodcirkulationen til i tilstrækkelig grad at forberede din krop til barnets fødsel. For at afgøre, om yoga for gravide er det rigtige for dig, kan du overveje nedenstående fordele, og hvordan de kunne ændre hele din graviditet.

Forbedret søvn: Under graviditeten kan det være virkelig svært at sove, især hvis din krop konsekvent føles øm. Ved hjælp af yoga, kan du strække alle dine muskler og forberede dig på at gå i seng. Det hjælper også med at afslappe dit sind og din krop, så du føler dig træt, når du skal. Der er også mange forskellige teknikker, som du kan bruge til at drage fordel af en yoga rutine før sengetid.

Reduceret stress og angst: At være gravid er ikke kun stressende, fordi du bringer et barn til verden, der er mange andre stressfaktorer, der ledsager denne magiske oplevelse. Uanset om du ikke kan beslutte dig til, hvad farve du skal male børneværelset, eller om du planlægger arrangementer til efter fødslen, kan det bringe en masse ængstelige følelser at være gravid. Yoga er en fantastisk måde at sørge for, at du er mentalt forberedt på barselsoplevelsen og alle de problemer, der kan opstå før din forfaldsdag. Da det er en god måde at centrere dig selv på, vil du ikke behøve at bekymre dig om stress og angst, så længe du deltager i yoga for gravide.

Øget smidighed, styrke og udholdenhed: Fødslen er ikke en simpel begivenhed, især hvis du har tænkt dig at føde naturligt. Det er bedst at sørge for, at alle muskler forbundet med fødslen er tilstrækkeligt optrænede og klar til hele fødselsprocessen. Ved hjælp af yoga for gravide vil du ikke kun træne de muskler, der bruges under graviditeten, men enhver anden muskel i kroppen for at hjælpe dig til at føle dig stærk under barslen og fødslen. At have muligheden for at øge din styrke, fleksibilitet og udholdenhed kan være ganske gavnligt under og efter graviditeten.

Yoga for gravide

Prøv selv nogle øvelser til yoga for gravide her.

 

Hvad kan jeg forvente af en yogasession?

Hvad enten du deltager i en klasse, eller ser en instruktions-dvd om yoga for gravide, er der mange forskellige ting, du kan forvente under oplevelsen. Først kan du forvente at arbejde på din vejrtrækning.

Din instruktør vil hjælpe dig til at fokusere på at trække vejret langsomt ind- og udad gennem næsen. I betragtning af, at din klasse drejer sig om yoga for gravide, kan du forvente at lære at trække vejret under fødslen for at gøre processen mindre smertefuld.

Blide stræk er en anden teknik, som du kan forvente at lære i yoga for gravide. Med evnen til at strække dine ben, ryg, arme og hals, kan du sikre dig, at du bliver komfortabel under fødselsprocessen, og at du har fuld rækkevidde. Endelig kan du forvente at arbejde på din kropsholdning mens du deltager i yoga for gravide.

Som ventende mor har du uden tvivl oplevet muskelsmerter på grund af den manglende evne til at sidde eller stå ret op og ned hele dagen. Men som svar på dette vil din lærer i yoga for gravide forklare, hvordan du kan forbedre din kropsholdning ved at flytte din krop til forskellige positioner. Dette kan være ganske fordelagtigt for genoprettelse af en god kropsholdning efter fødslen.

Yoga for gravide er en fantastisk måde at sikre, at både mor og baby er tilstrækkeligt forberedte til fødselsprocessen. Med evnen til ikke blot at gavne din fysik, men også til at hjælpe din mentale tilstand før og under fødslen, er der masser af fordele forbundet med denne form for fysisk aktivitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken