Befri dit barn fra elektronikken

Befri dit barn fra elektronikken

Dette er bogen, der giver nogle helt konkrete og let tilgængelige forslag til aktiviteter, der kan laves uden elektronik, og som får børn ud i naturen. Aktiviteterne hjælper børnene med at komme ud og opleve den fantastiske natur omkring os.

Elektronik og natur – effekten på dit barn

Dette er bogen, der giver nogle helt konkrete og let tilgængelige forslag til aktiviteter, der kan laves uden elektronik, og som får barnet ud i naturen. 

Der er masser af sjov læring om biologi, dyr og natur

Danske børn bruger mere og mere tid på elektronik – om det er telefoner, tablets, PC, spillekonsoller eller tv’et. Og det er ikke kun derhjemme. Det er nu blevet fast inventar i langt de fleste skoler! Børnene vokser altså op med elektronik og anvender den både til uddannelse og leg. At kunne bruge elektronik er vigtigt, og en færdighed de vil benytte gennem hele deres liv. Men når deres forbrug er på bekostning af at lære at lege i naturen, bliver det et problem.

Børn lærer af leg

Børn får nemlig en masse færdigheder ved almindelig leg – både ude og inde – som elektronikken ikke kan give dem. Ophold og leg i naturen giver børnene bedre motoriske færdigheder, udvikler deres sanser, giver dem større selvtillid, større kreativitet og fantasi, samt mindre stress. Flere undersøgelser viser, at elektronikken har samme effekt på hjernens belønningssystem, som sukker eller euforiserende stoffer, og derfor er flere og flere børn (og voksne) decideret afhængige af elektronik.

Dette er bare nogle få (men vigtige!) grunde til at få jeres børn ud i naturen.

En hjælp til at komme ud i naturen

Vi ved dog, at det i en hektisk hverdag kan være meget svært at få tid og overskud til det. Og hvad skal man så lave med sine børn i naturen? Her har vi samlet 12 aktiviteter målrettet til aldersgruppen 6-9 år, som får jeres barn ud i naturen, hvor det oplever hvilken fantastisk verden, der findes derude. 

Naturen findes overalt - om det er i skoven, baghaven, i en nærliggende park, eller på en legeplads. De fleste af aktiviteterne kan laves, uanset om I bor i byen eller på landet.


Hvem er e-bogen til ?

Aldersgruppe: 6-11 år

Bogen er målrettet til barnet, og der er en del baggrundsinformation til hver aktivitet, som barnet selv kan læse (hvis det er gammelt nok). Ellers kan I, som forældre, læse det, og fortælle barnet om alle de forunderlige og spændende ting i netop denne aktivitet. 

Alt afhængigt af hvor selvstændigt og hvor meget erfaring dit barn har med at håndtere værktøj, knive, sakse og andre redskaber, er det en god ide at være der og hjælpe, hvis barnet får brug for det. Det er dog vigtigt, at barnet selv får lov til at gøre så meget som muligt, da det giver selvtillid og en ejerskabsfølelse. Barnet er ofte meget stolt over at kunne lave noget selv. Til hver aktivitet er aktivitetens varighed angivet. Denne varierer naturligvis alt efter, hvor meget hjælp barnet får.

Husk altid at rose barnet – også selvom deres produkter skulle være en smule mislykket. Får barnet en succesoplevelse, er der meget større chance for, at det tør kaste sig ud i noget lignende en anden gang.


Hvad får du i "Befri dit barn fra elektronikken"?

I e-bogen er der 12 forskellige aktiviteter, som er klar til at gå i gang med, med det samme. Der er små og nemme aktiviteter og lidt større, alt efter niveau og behov for udfordring.

Alle aktiviteter er velbeskrevne, indeholder lidt sjov viden for børnene om biologi og natur og har masser af instruktive billeder.

 

Husk – verden opleves bedst ude i den og ikke gennem en skærm!

God fornøjelse!

Caroline og Katrine - Biologiformidling.dk
E-bogen, som er i det åbne og udbredte ePub format, kan læses med gratis e-bogsprogrammer på computere, telefoner og tablets - inklusiv Windows, Mac, iOS/Apple, Android og Windows Phone.

Her er eksempel på hvordan e-bogen ser ud på en computer i iBooks.


* Resultater kan variere fra person til person. Læs mere

Henter...