Swami Janakananda

Swami Janakananda blev født i København, Danmark i 1939. Allerede som barn lærte han at bruge enkle yogastillinger og indså som 19-årig, at han ønskede at blive yogi. Denne drøm blev ikke opfyldt umiddelbart, men i de følgende år begyndte han at udforske mulighederne for at bruge yoga på sig selv - krop og sind - med stor entusiasme og hengivelse.

I 1968 mødte han Swami Satyananda og fulgte ham til Indien. Efter den indledende intensive træning besluttede han at blive og rejste blandt andet rundt i Indien sammen med sin lærer.

Ved sin hjemkomst til Danmark i sommeren 1970 grundlagde Swami Janakananda Skandinavisk Yoga og Meditationsskole. Den første skole i København voksede hurtigt og forgrenede sig til flere steder. Sammen med de lærere, han har uddannet, har han påvirket brugen af yoga og meditation i Nordeuropa betydeligt. Succesen skyldes i høj grad hans og hans kollegers regelmæssige brug af yoga og meditation i dagliglivet, specielt Kriya Yoga og Karma Yoga, såvel som hans evne til at begrænse sig kreativt inden for en meget rig tradition, nemlig den tantriske tradition.

Swami Janakananda bor i Sverige, hvor han, bortset fra at undervise i meditation, arbejder sammen med forskellige videnskabsmænd, og forsker i yoga og meditations gavnlige virkninger.

Hans klare måde at vise, hvordan selv avanceret yoga kan bruges som redskab for nutidens mennesker, inspirerer mange. Det der gør hans undervisning så speciel er, at han bruger øjeblikket her og nu, og den du er, uden at kræve at noget burde ændres først.

Henter...