Mindfulness baseret stressreduktion (MBSR)*

Mindfulness baseret stressreduktion (MBSR)

Mindfulness betyder, at man intentionelt retter sin opmærksomhed på nuet uden at dømme sin oplevelse. Man oplever således øjeblikket, mens det udfolder sig, med venlighed og accept.

Mindfulness baseret stressreduktion (MBSR)

MBSR – ganske kort

Mindfulness baseret stressreduktion (MBSR) er et 8 ugers interventionsprogram udviklet af Prof. Jon Kabat-Zinn i 1979 på University of Massachusetts Medical School i USA.

Mindfulness betyder, at man intentionelt retter sin opmærksomhed på nuet uden at dømme sin oplevelse. Man oplever således øjeblikket, mens det udfolder sig, med venlighed og accept - uanset om man bryder sig om de tanker, følelser eller kropslige fornemmelser, som øjeblikket måtte indeholde.

Man arbejder med at vedholde sin opmærksomhed i nuet, hvilket muliggør indsigt i hvordan man har det og klarsyn om den foreliggende situations muligheder. Ud fra den opnåede viden vil man kunne handle mere hensigtsmæssigt. For eksempel vil man blive bedre til at opfange ens faresignaler på stress og foretage gode valg og dermed undgå at ryge ind i en negativ stress spiral.

Man kan overordnet sige, at formålet med MBSR er at øge deltagernes opmærksomhed og bevidste nærvær i hverdagen. Forskning har fundet programmet effektfuldt til bl.a. håndtering af stress, angst og kroniske smerter. Mindfulness træningen bidrager til større indre ro og livsglæde.

Programmet består af forskellige siddende og liggende meditative øvelser samt simple yogaøvelser, som man gradvist indføres i, og man praktiserer dagligt mellem sessionerne.

Hvem kan have gavn af MBSR?

Kurset er for alle, der ønsker større ro, sindsligevægt og styrket forbindelse til dem selv og som ønsker værktøjer til håndtering af stress og bekymringer. Bemærk, at programmet ikke kræver, at du har tidligere erfaring med mindfulness.

Hvilket udbyttet kan du opnå på kurset?

-       du vil lære at praktisere meditative øvelser og yoga, der nemt kan udføres i din dagligdag og som kan hjælpe dig til at forebygge eller håndtere stress *

-       du vil forbedre din evne til at slappe af og finde hvile*

-       du vil blive bedre til at træde ud af negative følelser og tanker, herunder bekymringer og selvkritik*

-       du vil opleve større kontrol over dit liv i den forstand at du bliver bedre til at vælge en hensigtsmæssig respons på ubehagelige tanker, følelser og kropslige sensationer. Du vælger en hensigtsmæssig handling, i stedet for at reagere automatisk og uhensigtsmæssigt*

Hvad indeholder kurset?

- Vekslen mellem teori og praksis

- Information om stress samt stresshåndtering og -forebyggelse

- Siddende og liggende meditation

- Rolig og simpel mindful yoga

- Øvelser, som kan hjælpe dig med at være nærværende i din dagligdag*

- Individuel vejledning, således dine særlige behov imødekommes*

- Gruppedialog, erfaringsudveksling og opsamling på øvelser

- Lydfil til træning derhjemme

- Fuld forplejning lørdagen

Instruktøren

Kenan Hansen er autoriseret psykolog og Mindfulness instruktør og har mange års erfaring med meditation. Kenan er primært uddannet inden for Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) fra University of Massachusetts Medical School i USA. Han er bl.a. undervist af Jon Kabat-Zinn. Desuden har han mange kurser/retræter i bl.a. Vipassana International Academy i Indien, Plum Village i Frankrig (hos Thich Nhat Hanh) og Mindfulness Based Cognitive Therapy i Danmark.

 

Tid

kl. 17.30 – 20.00

Dato

MBSR: Onsdage i efteråret: 11/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11 kl. 17.30-20.00 og sidste gang 6/12 (en time længere) + 25/11 en hel dag med mindfulness (kl. 10.00-18.00)

Sted

Nørregade 41, 1165  København K (200 m. fra Nørreport station)

Pris

Tilbud 3400,- i en begrænset periode. Kursusmateriale, lydfiler med nyttige Mindfulness øvelser og fuld forplejning lørdagen er inkl. i prisen. Bemærk at tilmelding til kurserne er bindende.


* Resultater kan variere fra person til person. Læs mere

Henter...