1 dags intensivt kursus i Mindfulness

1 dags intensivt kursus i Mindfulness

Mindfulness er mental træning, hvor opmærksomheden styrkes for at give én større bevidst nærvær i hverdagen. I mindfulness arbejder man på at udvikle et åbent sind, hvor nuet opleves, som det er.

1 dags intensivt kursus i Mindfulness


Hvad er Mindfulness?

Mindfulness er mental træning, hvor opmærksomheden styrkes for at give én større bevidst nærvær i hverdagen. I mindfulness arbejder man på at udvikle et åbent sind, hvor nuet opleves, som det er. Det vil sige, at man bestræber sig på holde sig venlig, åben og ikke-dømmende til indre begivenheder, såsom tanker, følelser og kropslige fornemmelser, uanset om de er ønskværdige eller ej.

At kunne observere disse indre begivenheder, og dermed adskille sig fra dem, bidrager til en stor mental frihed: Du er ikke dine tanker/følelser/fysisk smerte, men du har tanker/følelser/fysisk smerte – og de vil komme og gå.

I takt med træning vil du få en oplevelse af, at du styrer dit eget liv, i stedet for at tanker/følelser/fysisk smerte styrer dig. Du vil i højere grad undgå at blive suget ind i en automatisk og negativ spiral af negative selvkritiske tanker og følelser.

Du vil opnå stor indsigt i dine negative tanke- og handlevaner, blive bedre til at håndtere dine tanker og følelser hensigtsmæssigt og træffe sunde valg. Du vil som resultat heraf opnå større indre ro, overskud og livskvalitet i din hverdag.  

Hvem kan have gavn af det?

Kurset er for alle, der ønsker større ro, sindsligevægt og styrket forbindelse til dem selv samt ønsker værktøjer til håndtering af stress og bekymringer. Bemærk, at programmet ikke kræver, at du har tidligere erfaring med mindfulness.

Hvad er udbyttet af kurset?

- du vil lære at praktisere mindfulness

- du vil lære nyttige opmærksomhedsøvelser, der nemt kan udføres i din dagligdag og som kan hjælpe dig til at forebygge eller håndtere stress

- du vil forbedre din evne til at slappe af og finde hvile

- du vil blive bedre til at træde ud af negative følelser og tanker, herunder bekymringer og selvkritik

- du vil opleve større kontrol over dit liv i den forstand, at du bliver bedre til at vælge en hensigtsmæssig respons på ubehagelige tanker, følelser og kropslige sensationer, frem for at reagere automatisk og uhensigtsmæssigt

Hvad indeholder kurset?

- Vekslen mellem teori og praksis

- Information med henblik på forståelse af stress

- Formel mindfulness træning

- Korte opmærksomhedsøvelser, der kan hjælpe dig med at være nærværende i dagligdagen og hjælpe dig med at håndtere stress og bekymringer

- Dialog, erfaringsudveksling og opsamling på øvelser

- Let forplejning, herunder kaffe/te, kage og snacks

- Lydfil med mindfulness øvelser til brug derhjemme

Instruktøren

Kenan Hansen er autoriseret psykolog og Mindfulness instruktør og har mange års erfaring med meditation. Kenan er primært uddannet inden for Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) fra University of Massachusetts Medical School i USA. Han er bl.a. undervist af Jon Kabat-Zinn. Desuden har han mange kurser/retræter i bl.a. Vipassana International Academy i Indien, Plum Village (hos Thich Nhat Hanh) og Mindfulness Based Cognitive Therapy i Danmark.

 

Dato/tid

Lørdag d. 6/5 og 23/9 kl. 11-16 (to ens kurser man kan vælge imellem).

Sted

Kurset foregår på adressen Nørregade 41, 1165  København K (200 m. fra Nørreport station). 

Pris

Tilbud: 450,- i en begrænset periode. Kursusmateriale, lydfiler med nyttige Mindfulness-øvelser og let forplejning er inkl. i prisen. Bemærk at tilmelding til kurserne er bindende.


* Resultater kan variere fra person til person. Læs mere

* Beskrevne resultater kan ikke garanteres. Kundeudtalelser er et udtryk for individuelle oplevelser. Læs mere

Morten k hansen
Lørdag, 17. August 2013
den gavn mig det jeg havde brug for efter skilsmisen. tak til jer. *

* Beskrevne resultater kan ikke garanteres. Kundeudtalelser er et udtryk for individuelle oplevelser. Læs mere
Henter...