4 gode råd mod jalousi - Sådan slipper du for jalousi

Jalousi er en uhåndgribelig følelse, som kan være svær at forholde sig til. Bliver du ængstelig, når kæresten tager i byen uden dig? Betvivler du din kærestes loyalitet overfor dig, når i ikke er sammen? Læs med her og lær, hvad du kan gøre ved jalousi med vores 4 gode råd.

4 gode råd mod jalousi - Sådan slipper du for jalousi

Hvad er jalousi?

"Jeg er jaloux, hvad gør jeg?" Den tanke er nok bekendt for mange af os, men hvad kan vi gøre, når jalousi rammer?

Hvis man har let ved at blive jaloux, er det vigtigt at erkende det.

Når man er bekendt med det, er det nemlig muligt at gøre noget ved det - og det er ikke engang svært at finde hjælp, hvis man vil gøre noget ved problemet.

Jalousi er resultatet, når du reagerer negativt på muligheden for at miste nogen, du holder kær, til en anden.

Modsat misundelse er der ofte tre parter involveret, når man bliver jaloux, og hvis man ikke er i stand til at kontrollere sine følelser bedre, kan det tit ende i med en masse unødvendig drama og kan få ethvert forhold til at smuldre.

Den jaloux type

Hvis du er en jaloux type, ved du sikkert, hvor meget skade, det kan forsage. Det er både et problem for dig selv og for de andre involverede parter, og det er ingen af jer tjent med.

Baggrunden for de problematiske tanker er grundlæggende frygt og forventninger, og de kan være meget svære at slippe af med, medmindre man yder en fokuseret indsats for at komme de pågældende tanker og følelser til livs.

Det er ikke unormalt at være jaloux, og enormt mange mennesker har haft det inde på livet – enten ved at man selv, eller ens kæreste, er jaloux.

Det er dog yderst sjældent, at der er et reélt grundlag for jalousien, og derfor kan den være en frustrerende faktor i et forhold.

Selvværd hæmmer jalousi

Hvorfor forekommer jalousi?

Det kan der være mange årsager til, men ofte kan det, at man selv har været et offer for jalousi, f.eks. en episode med utroskab i ens fortid, medføre, at man er jaloux anlagt.

Det kan være, hvis ens forældre blev skilt, fordi den ene part fandt en ny kæreste.

Det er også sandsynligt, at problemerne opstår lettere, hvis man selv har oplevet at kæresten var utro, eller ved at man selv har været utro.

Dette kan være med til at skabe et forvrænget billede af, at utroskab er normalt, og jalousien bliver derfor hurtigt en grundlæggende følelse hos den enkelte.

Sund jalousi

Der findes forskellige grader af jalousi, og en lille smule af det er som sådan ikke et problem. Det viser bare, at nogen står dig nær, og at du ikke vil miste vedkommende.

Det er, hvad vi kan kalde sund jalousi, og det er nu engang bare en del af at være et menneske med følelser.

Problemet opstår, når jalousien og misundelsen tager kontrollen, og man ikke kan ignorere de negative tanker. I længden gør det ofte, at man føler, at man er ved at blive sindssyg og ikke kan styre sig.

Næsten alle har haft et anfald af jalousi, og ifølge eksperterne er en smule misundelse sundt for et forhold. Det er først, når det bliver altoverkyggende, at problemerne opstår.

Det kan drive dine venner og dine kære bort. Der er nogle tips, som kan hjælpe dig med at skille dig af med misundelse og hjælpe dig med at forhindre det i at komme tilbage, men først er du nødt til at vide, om du er typen, der har brug for det.

Er jeg den jaloux type?

Du kan stille dig selv nogle spørgsmål for at få svaret, hvis du ikke allerede er sikker.

Hvordan ville du for eksempel have det med, at din kæreste havde en nær ven af det modsatte køn?

Et andet spørgsmål kunne lyde, om du tror fuldt og fast på, at din kæreste er i stand til at modstå seksuelle fristelser fra andre?

Spørgsmål som dem kan ofte være med til at opnå erkendelse af, om man er jaloux eller ej.

Hvis man er , kan yderst irrationelle handlinger pludselig virke rationelle, og den opførsel, det medfører, vil skabe en selvforstærkende effekt, hvor man gør sin partner mere tilbøjelig til rent faktisk at være utro, fordi man selv bliver mindre og mindre attraktiv, når ens tanker og handlinger kredser om jalousi.

Fire gode råd til at komme over jalousi

Herunder giver vi 4 råd, der kan være en hjælp til jalousi. Det er vigtigt at have i tankerne, at det er en stærk følelse, så hvis du vil af med den, skal der arbejdes for det - nogle skal arbejde mere end andre, men ingen kommer sovende til det.

Brug vores 4 råd som jalousi hjælp og skab dit grundlag for en hverdag, hvor du ikke lader dig styre af jalousien.

1. Observer, hvad der gør dig jaloux

Specielle situationer udløser din jalousi ved at give dig et billede af et scenario, du frygter. Ved at lokalisere disse situationer, der udløser din jalousi eller starter en jaloux tankegang i din hjerne, kan du arbejde på at overvinde dem og sørge for, at du bliver mindre jaloux i disse situationer. Jalousi omhandler ofte en romantisk partner, men kan også sagtens relatere til f.eks. arbejde, venner eller børn der fortrækker en anden forælder. Du skal med andre ord vide, hvorfor du er jaloux eller misundelig, og ofte stammer det fra usikkerhed. At man ikke har det godt nok med dig selv, at man ikke er smuk nok eller talentfuld nok. Når du har identificeret, hvad der fremkalder de problematiske følelser og tanker, kan du begynde at arbejde på en forbedring af dit eget selvbillede - du er god nok, og nu skal du selv indse det.

2. Kontrol og kommunikation

Når du føler, at din jalousi er ved at tage over, skal du ikke reagere på en destruktiv måde. Det kan ødelægge et hvilket som helst forhold med beskyldninger, den kolde skulder, øjenrullen og generelle tegn på misbehag. Prøv derfor at gøre det modsatte, når du føler dig jaloux - det er pisse svært, ja, men du vil med tiden lære din krop afbryde det negative handlingsmønster som jalousien medfører.

Kort sagt skal du så vidt muligt handle som en person, der stoler 110% på den person, der er katalysatoren for din jalousi. Ved at gøre dette lader du ikke jalousien overtage dit forhold til personen, og lader derved ikke en jaloux tankegang ødelægge forholdet. Tag i stedet samtalen, når du ikke er jaloux mere, da chancen for at du overreagerer, er langt mindre.

 

Jalousi er en helt normal følelse, så det er godt at acceptere den som normal. Der er ingen grund til at hidse dig helt op over at være jaloux. Ved at flippe ud vil du komme til at føle dig angst og ophidset.
Misundelse er en del af livet, ind imellem har du blot brug for at lære at styre den. Du skal være åben omkring dine følelser. Der er ikke noget galt med at tale om dine jaloux følelser med dem, det vedrører.

3. Jalousi er tanker og billeder i dit hoved

Når du føler dig jaloux, reagerer du ikke på en anden persons opførsel, men på det, du tror, deres opførsel indebærer. Når du føler jalousi, reagerer du altså ikke på egentlige hændelser, men i stedet på scenarier der udspiller sig inde i dit hoved, og som du frygter kommer til at blive til virkelighed.

Din negative reaktion på det, du troede den andens opførsel indebærer, får derfor personen til at føle sig defensiv og paranoid, da du beskylder dem for noget, de reelt set ikke har gjort. Jo mere paranoide og defensive de bliver, desto mere jaloux bliver du. Jalousi er derfor en ond cirkel, skabt af et jaloux billede eller scenarie inde i dit hoved.

Når du har tid til at tænke over dine negative tanker, har de en tendens til at blive. Så hvis du holder dig optaget ved at engagere dig i forskellige aktiviteter, forhindrer du dig selv i at tænke på dem mere end højst nødvendigt. Du kan møde nye mennesker, spille din foretrukne sport, deltage i din foretrukne hobby, eller endda tage på en rejse.

4. Opbyg selvtillid

Jalousi er for det meste opbygget af usikkerhed eller dårlig selvtillid. Det er ofte en frygt for, at nogen vil forlade dig eller trække deres kærlighed og opmærksomhed fra dig, da du ikke er ”god nok”. Folk med god selvtillid ved, at når de bliver afvist eller latterliggjort, er det ikke et tegn på, at de fejlede; folk er nogle gange bare snæversynede. De ved derfor, at når de fejler, falder deres værdi ikke, men det er blot et tegn på, at de har brug for at lære noget nyt.

Du bør arbejde på at få det godt med dig selv. Når du har positive tanker inden i dig, vil det vise sig i dine handlinger. Positive tanker kan overvinde de negative. Du kan opnå dette ved at passe på dig selv, spise ordentligt og motionere. Det kan øge dit niveau af selvtillid, hvis du netter dig og ser præsentabel ud. Subliminale beskeder er stærke, især når de anvendes korrekt, og de kan reducere jalousien.

Par uden jalousi

Hvordan påvirker tankegangen jalousi?

Ved at have en tankegang baseret på de 4 råd ovenfor har du et godt udgangspunkt for at overvinde jalousi og enhver jaloux tanke.

Ved at følge disse simple forslag, vil du kunne opleve en klar forbedring af din jalousi, men kun hvis du virkelig ønsker den forandring.

Som sagt skal der arbejdes for det, hvis man have bedst gavn af jalousi hjælp, og de 4 råd ovenfor er ikke et quick fix eller en magisk superløsning.

De er grundlaget for videre arbejde hen imod en sindstilstand, hvor man som jaloux type ikke længere tillægger de negative tanker, jalousien medfører, nogen værdi, hvorved de vil miste deres magt.

Det gøres i praksis ved at arbejde aktivt med de mentale situationer, hvor jalousien opstår, samtidig med at man opbygger et stærkere selvværd, der skal minimere risikoen for at negative tanker om en selv vil lede til mere jalousi.

Det er et træk, der påvirker alle, uanset hvad de måtte være villige til at indrømme. Mens nogle mennesker finder symptomer på jalousien til at være mere invaliderende end andre, opdager de fleste mennesker, at de følelser der er forbundet med jalousi blot er en påmindelse om, at der ikke alene er bedre ting i livet, men også at der er ting i livet, der er værd at miste.

Jalousi bliver et problem, når det begynder at trænge sig ind i de sunde aspekter af ens liv, herunder ens relationer, ens venskaber, samt ens evner til at arbejde inden for et specifikt område.

Et par afsluttende ting at huske på

Jalousi betragtes i reglen som en positiv kvalitet, fordi det ansporer os til at stræbe efter bedre forhold. Ikke alene kommer folk til den erkendelse, at tingene bestemt kan ændre sig, men folk indser, at disse ændringer er opnåelige, da de er til stede i andre menneskers liv.

Jalousi kan være selvforstærkende

Man skal være forsigtig i forhold til, at jalousien dukker op, hvis det har negative virkninger på ens liv.

Der er tilfælde, hvor jalousi kan blive en slags narkotika, der hælder brændstof på et bål af negative tanker, negativ adfærd og dårlige valg.

Folk vil begynde at handle på deres kortsigtede ønsker og behov og glemme, hvad deres primære mål er i livet. Selv om dette problem bestemt kan give folk mange problemer, behøver det ikke at være slutfaktoren i et succesfyldt liv.

Ærlighed dræber jalousi

En måde, folk lærer at klare deres jalousi på, især hvad angår mellemmenneskelige forhold, er at være åbne og ærlige med hinanden om deres tanker og følelser.

At kunne være glad på en persons vegne på trods af deres succeser er noget, som mange mennesker arbejder mange år for at mestre.

Mens det ikke kan være den letteste opgave at udføre for visse mennesker, kan det betyde forskellen mellem fuldstændig lykke og en regelmæssig følelse af inkompetence og længsel.

Jalousi er et problem ligesom alle andre, og kan overvindes

Mens jalousi helt sikkert er noget, der bør behandles som et problem, betyder det ikke, at dette problem nødvendigvis vil ødelægge ens drømme og forhåbninger.

At styre jalousien er et kritisk aspekt i modning og i at lære at leve i en verden, hvor der er rigelig succes, og hvor mange mennesker allerede vil have nået de mål, du sigter efter.

Husk, at jalousi, mens det kan blive et problem, er en naturlig del af den menneskelige psyke.

Jalousi hjælp

Hvad enten du kun har en snert af jalousi eller er så jaloux, at det er svært for dig at have et forhold, kan det være positivt at sætte sig ind i, hvad der driver jalousien, da dette kan være med til at opnå en større forståelse.

Hvis du står og mangler inspiration eller hjælp til jalousi, er du meget velkommen til at se vores forslag til relevante produkter herunder. Uanset, hvordan du vælger at gøre det, så håber jeg, du kommer det til livs og at du aldrig mere er nødt til at tænke "jeg er jaloux". Held og lykke!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken